צילום פנורמי, האם יש מספיק מקום בלסת לשתלים

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• צילום פנורמי, האם יש מספיק מקום בלסת לשתלים
    or
    06/12/2016

שלום

מצ"ב צילום פנורמי עדכני
    נאמר לי שיש לעקור את שן 26 עקב דלקת
    לעשות שתל ב 26, כ"כ לעשות שתל בשן 24
    ובשן 25 לעשות שתל או גשר בין 26 ל - 24 שבהם יבוצעו השתלים.

אם אפשר לומר לי בבקשה האם יש בלסת העליונה מספיק עצם לצורך ביצוע שתלים או שיש צורך בהשתלת עצם והרמת סינוס?

וכן, מה החסרונות בביצוע גשר בין השתלים במקום לעשות שתל נוסף? (השיקול שלי הוא כמובן כלכלי, אך לא הייתי רוצה שזה יהיה על חשבון שיקול רפואי), האם זה באמת נתון לבחירה?

אציין שאני בשנות השישים (ואין מניעה רפואית מביצוע שתלים, יש לי כבר כמה כאלו בפה)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכת מיקום לשתלים על פי צילום פנורמי

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/12/2016

שלום אור,
    צילום פנורמי, הינו הדמיה דו מיימדית של מצב תלת מיידמי - ניתן להתרשם שבסה"כ יש גובה - אולי חסר מימד העומק כלומר הרוחב של העצם באזור.
    על מנת להעריך בצורה נכונה יש צורך בהדמית CT אשר מדגימה את מיימד הרוחב של העצם וכן תיתן בצורה מדוטייקת את גובה העצם בין רצפת הסנוס ללסת.
    כמה שתלים - 2 או 3 - תלוי בנפח העצם - במידה וניתן להתקין שתלים רחבים וארוכים הרי ששני שתלים יספיקו . במידה ונפח העצם מאפשר שתלים צרים יחסית וקצרים , הרי שיש עדיפות ל3 שתלים.
    צריך לזכור כי מדובר באזור אחורי של הסלת - מקום בו מתבצעת הטחינה של המזון ומופעל בו כוח רב.
    מקווה שהייתי לעזר .
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו