מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צ י ל ו ם MRI לפני הרמת סינוסרונית31/01/2017
אני מועמדת להשתלה בלסת עליונה עם הרמת סינוס פתוחה
אולם עקב סינוסטיס (אסימפומטית) אני נדרשת לאישור אף אוזן גרון קודם הפרוצדורה.
הייתי במספר ייעוצים, הרוב אישרו אולם חלק התלבטו... ולכן אני נדרשת לצילום MRI סינוסים בנוסף ל CT שכבר בוצע.
שאלותי:
1. מה דעתך ?
2.מה הסיכון בביצוע הרמת הסינוס מבלי ניתוח FESS קודם ?
3. האם ניתן לבצע MRI כשיש כבר שתלים (אחרים) בפה היות וזו בדיקה המבוססת על תהודה מגנטית ואסור מתכות בגוף ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדמיה MRI והשתלות דנטליות
ד''ר ניצן שלזינגר31/01/2017רונית שלום,
קשה לתת יעוץ מבלי לבדוק את הCT הרלוונטי.
בכל מקרה במידה וממליצים לבצע FESS- כנראה שקיימת בסינוס דלקת. בהרמת סינוס קיימת אפשרות לקריעה של הקרום המצפה את הסינוס ואז עסינוס עלול להזדהם . לכן עדיף קודם כל לפתור את הבעיה בסינוס ורק אחר כך לבצע את הרמת הסינוס וההשתלה.
לגבי בדיקת MRI ושתלים דנטליים - לא אמורה להיות כל בעיה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריעה של קרום הסינוס
רונית02/02/2017תיתכן גם ללא זיהום בסינוס... לא ?
אז מה ההבדל?
פשוט אינני סובלת מתסמיני הסינוסטיס, אז למה לנתח ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קריעה של קרום הסינוס
ד''ר ניצן שלזינגר12/02/2017רונית שלום,
כאמור איני יכול לתת לך חוות דעת מבלי לבצע בדיקה ולראות את צילומי הCT.
מאחר והינך סובלת סינוסיטיס כרונית אשר מאופיינת בכך שאין סימפטומים. הרי שיתכן ובעת הרמת הסינוס במידה ויהיה קרע קיים סיכוי גדול מן הרגיל להזדהמות.
מצד שני קיימות היום שיטות זעיר פולשניות להרמת סינוס אשר מקטינות את הסכוי לסיבוכים.
סבר שרצוי לך לבצע הרמת סינוס בשיטה זעיר פולשנית (כמובן במידה והתנאים מאפשרים).
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)