שיקום כתרים והארכת כותרת

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שיקום כתרים והארכת כותרת
    אדוה
    31/08/2017

יש לי כתר זמני , ששן בינה לידו אשתה בעיה עקרו , ובמקביל לכתר הזמני במקביל גמרתי את ההחלמה ועוברת לשיקום השתל , הרופאה המשקמת אמרה שמקווה שיסתדר אבל יכול להיות בעקבות העקירה של השן הבינה יצטרכו אולי הארכת כותרת מקווה שלא מנסים בכל זאת עם כתר זירקונה כי גם ככה המקום הוא בעייתי ושן ממש קטנה שעושה בעיות לפני העקירות וקצת גם אחרי העקירות לא כמו קודם , אבל האם יכול להיות בעיה לשיקום של הכתר בעקבות עקירת שן הבינה וכן יצטרכו לעשות הארכת כותרת בגלל שזו ממש שן לידה , יכול להיות לזה השפעה במיוחד שנפל לפני העקירה של שן הבינה המון הכתר הזמני , יש לכך סיכוי גדול לזה ומתי יודעים בוודאות אם אצטרך הארכת כותרת האם בשלב המדידות הראשוניות אחרי המדידות הראשוניות או רק אחרי קבלת החרסינה במקרה שלי כי זה כתר זירקוניה והאם שזה כתר זירקוניה סיכוי גדול יותר שיבטל את הצורך בניתוח. והאם יכול להיות לזה השפעה גם על השיקום של השתל למעלה במקביל גם אם אין לי שום שן בינה למעלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקום כתרים והארכת כותרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי יש צורך בהארכת כותרת?

ד''ר ניצן שלזינגר
    05/09/2017

אדווה שלום,
    השאלה שלך קצת מבולבלת, אני מקווה שאענה לשאלתך.
    הצורך בהארכת כותרת נוצר כאשר העששת יורדת מתחת לגובה החניכיים ולאחר הסילוק שלה מבצעים מבנה עד לאותו הגובה , את הכתר יש לבצע עמוק מעט יותר על מנת לחבוק את השן עצמה מעבר למבנה.
    במידה והמבנה מצוי מתחת לגובה החניכיים - אם לא נוריד את הגובה של החניכיים ליותר נמוך, הרי שתהיה במקום דלקת עד לנסיגה של החניכיים מן המקום הזה ( בשפה המקצועית קוראים למרווח שנוצר - "רוחב ביולוגי").
    הארכת כותרת - היא הפרוצידורה של הורדת הגובה היחסי של החניכיים מתחת לגובההמבנה והתכר העתידי.
    לכן ניתן לדעת האם צריך הארכת כותרת כבר בהכנה של השן לכתר הזמני.
    מקווה שהייתי לעזר :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו