טיפול שורש בעקבות הורדת כתר

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש בעקבות הורדת כתר
    שירה
    06/09/2017

הולכים להוריד לי כתר קבוע שהוא עם דבק אחר בשביל טיפול אחר ומקווה שיילך בקלות . אם יילך לא יילך בקלות האם יצטרכו חוץ מהכתר הזמני לעשות שוב גם טיפול שורש , גם מבנה וגם כתר זמני אציין שוב שאין בעיה חוץ מהעובדה שחייבים בשביל טיפול אחר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חידוש טיפול שורש בעקבות הסרת כתר

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/09/2017

שירה שלום,
    השאלה שלך לא ברורה.
    אני מניח כי הכוונה למצב בו יש צורך להוריד כתר משן עם טיפול שורש קיים מבנה וכתר . מאחר וקיימת דלקת בחוד השורש מתחת לטיפול השורש קיים , יש צורך לבצע חידוש טיפול שורש.
    אילמלא הצורך בהחלפת הכתר , הרי שלא היו מבצעים את חידוש טיפול השורש אלא במצב בו הדלקת גורמת לכאבים.
    הרציונאל במקרה הזה הוא- שבמידה ולא היו מחליפים את הכתר הרי שניתן לעקוב ורק במקרה הצורך יבוצע חידוש טיפול השורש . אבל במקרה הנדון , מאחר ויש להחליף את הכתר עבור טיפול אחר , הרי שעדיף לבצע את חידוש טיפול השורש לפני שמבצעים את הכתר החדש על מנת שלא יווצר מצב בו השן קיבלה כתר חדש ( שאני מניח שהוא חלק מגשר ארוך יותר ) ולאחר תקופה קצרה יש להסירו ולבצע חידוש טיפול שורש ושוב כתר חדש ( או את כל הגשר הארוך מחדש ).
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו