טיפול אפיסקטומי והוצאת הציסטה

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• טיפול אפיסקטומי והוצאת הציסטה
    פנינה
    28/05/2018

שלום רב,
    בשל "בילוי" תדיר (בלשון המעטה) בחודשים האחרונים אצל רופא השיניים ודילמה שנוצרה אצלי, החלטתי שאני חייבת להתייעץ.
    לפני בערך כחודש התחלתי בטיפול שורש אצל מומחה לטיפולי שורש בשל קצות עצבים כפופים (מקווה שאני משתמשת בטרמינולוגיה הנכונה). במהלך הטיפול השני של טיפול השורש, אבחנה אצלי הרופאה המומחית ציסטה בחך העליון, מעל שן מספר 15 (טיפול השורש היה בשן מספר 16). היא המליצה לי הליך שכולל אפיסקטומי והוצאת הציסטה. מרופאת השיניים הכללית שלי הבנתי שהבחירה היא שלי: אם לעשות את האפיסקטומי אצל מומחה (מחיר של 5,000 ש"ח שהביטוח לא מכסה) או אצל כירורג שגובה עבור הטיפול 1,400 ש"ח. לטענתה היום היא כבר לא ממליצה למטופלים לבצע את ההליך הספציפי הזה אצל כירורג רגיל, וכי אחוזי ההצלחה גבוהים יותר אצל מומחה. אני מבינה שמי שמגיב לפוסטים אלו הוא מומחה, אבל אני חייבת לנסות להבין עד כמה ספציפית בהליך הזה, זה נכון? הבנה חשובה גם בגלל פערי המחירים הגדולים. מעבר לזה שאלה נוספת: ככל הנראה הציסטה נוצרה לפני טיפול השורש (התעסקו המון עם השן בחצי שנה האחרונה אולי זאת הסיבה)או ממש במהלכו - והשאלה היא כזאת האם לא כדאי קודם כל להוציא את הציסטה ולסגור אותה ואז אם מתעוררת בעיה לבצע אפיסקטומי.

חייבת עזרה. תודה רבה רבה, אשמח למענה.
    (מחר פגישת ייעוץ עם הרופא המומחה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפיסקטומי והוצאת ציסטה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/06/2018

פנינה שלום,
    איני מומחה לטיפולי שורש.
    לא ברור לי מה מבצה של שן 15 האם היא אחרי טיפול שורש ושיקום עם כתר?
    במידה ועדיין אין כתר ניתן לשקול חידוש טיפול שורש - במידה ויש שיקום המודבק קבוע הרי שניתן לשקול אפיסקטומי .
    אפיסקטומי הינו הליך בו מגיעים אל קצה השורש דרך החניכיים והעצם , מנקים את המקום , מוצאים את הציסטה ולעיתים גם מבצעים איטום לקצה השורש.
    יש עדיפות בביצוע טיפול שכזה ע"י רופא שיש לו מיקרוסקופ ואז הביצוע הינו זעיר פולשני וניתן לראות טוב יותר את האזור ולנקות בצורה יסודית יותר.
    במידה וכבר פותחים להוצאת הציסטה , עדיף באותה הפתיחה לבצע אפיסקטומי ( חיתוך קצה השורש ) ואולי גם סתימה בקצה השורש.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו