מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אפיסקטומי בניב לאחר טיפול שורשמיכל02/06/2018
לפני כשנתיים חשתי בכאב בשן בינה שהיה מעליה כתר (גשר). בסופו שלדבר למרות שבצילומים לא ראו דבר, הכאבים לא חלפו והוחלט על טיפול שורש. לאחר טיפול השורש היו כאבים חזקים מאד ובוצע חידוש טיפול שורש. מאז ועד היום ( יותר משנה לאחר חידוש הטיפול) יש לי כאבים בשן לאורך השורש ( יש לציין שמדובר בשורש ארוך מאד). בצילומי ct לא רואים דבר..
הומלץ לי לעשות טיפול אפיסקטומי. יש לציין שבעבר עברתי פעמיים השתלת עצם באיזור סמוך לניב. האם עלולה להיווצר בעיה בחניכיים בשל ביצוע חתכים ותפרים חוזרים ונשנים באיזור זה? מהם סיכויי הצלחת אפיסקטומי? במידה והתהליך יכשל או יביא לעקירת השן, אהיה חייבת לבצע שתלים ויש לי חוסר גדול בעצם באיזור זה. האם זה יהיה אפשרי לאחר התערבויות כה רבות באיזור זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפיסקטומי בניב לאחר טיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר03/06/2018מיכל שלום,
איזו שן שן בינה או ניב?קשה לתת לך תשובה בלי צילום ובדיקה קלינית.
בכל מקרה בד"כ רצוי לנסות לשמר את השן ולא לעקור לכן נסיון לבצע אפיסקטומי יהיה נכון ובתנאי שנראה שיש סיכוי טוב להצלחה.
במידה וקיים בשן סדק לא תמיד ניתן לזהות - אבל אם יש סדק אז צריך לעקור .
האם יהיה מקום לשתל - יש לקבוע על פי צילום רלוונטי.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)