מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול שורש - כן או לאדנה20/07/2018
שלום רב, רופא השיניים שלי לאחר בדיקה טען שיש לי חור גדול בשן האחורית למטה ויש לעשות שם טיפול שורש. פניתי לרופא שיניים אחר על מנת לקבל חוות דעת שנייה והוא טען שהחור אמנם גדול אך ניתן לעשות סתימה רגילה ואין צורך בטיפול שורש. איך אדע מי מהם צודק? ולמה אין תמימות דעים בנושא? יכול להיות שאם לא הייתי פונה לחוות דעת שנייה, הרופא היה פוגע לי בשן בריאה?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש - צריך או לא?
ד''ר ניצן שלזינגר26/07/2018דנה שלום,
את שואלת שאלה נהדרת. במקרים בהם יש עששת עמוקה מאוד הקרובה למוך השן- יש סיכוי טוב שכאשר העששת תסולק ,תהיה כניסה אל מוך השן והדבר יצריך טיפול שורש .
ישנם מקרים שהעששת נראית כל כך קרובה למוך השן שרופא אחד יאבחן צורך בטיפול שורש ואילו רופא אחר יאמר שאכן העעשת עמוקה אבל ניתן אולי לבצע שחזור עמוק ללא צורך בטיפול שורש.
כמובן שבמרים בהם המטופל מתלונן על כאב מן השן ללא גירוי לקור או חום או כאב חד ומתמשך בחשיפה לקור - אז יש צורך בטיפול שורש .
הגישה שלי היא סילוק זהיר של העששת על מנת להמנע ככל הניתן מטיפול השורש אולם גם אז לעיתים מגיעים אל מוך השן ויש צורך בטיפול שורש .
עלי לציין שבמקרים של עששת עמוקה מאוד , גם אם לא מגיעים למוך השן - לאחר סילוק העששת יש 3 אפשרויות:
1. בוצע שחזור עמוק ואין כאבים והכל בסדר.
2. בוצע שחזור עמוק ולאחר שהשפעת ההרדמה המקומית פגה - מתחיל כאב או כל ירוי קל של טמפ או לעיסה גורמים לכאב חד וארוך - אז יש צורך בטיפול שורש .
3. שחזור עמוק עם- תגובה לקור אבל לא ממש חזקה - במידה והולכת ונעלמת , אין צורך בטיפול שורש ( אם כי יתכן ובמשך הזמן יהיה צורך בטיפול שורש ). במדיה והכאב לא חולף או שנמנעים מללעוס על השן - הרי שיהיה צורך בטיפול שורש.
כאשר מבצעים שחזור ואח"כ יש צורך בטיפול שורש - תמיד עולה השאלה - מה לעשות עם החיוב של השחזור . האם המטופל צריך לשלם גם על השחזור וגם על טיפול השורש?- לפי דעתי הבמידה ונאמר למטופל שמדובר במקרה גבולי ויתכן וגם לאחר השחזור יהיה צורך בטיפול שורש והמטופל החליט על ביצוע השחזור הרי שהמטופל צריל לשלם הן על השחזור והן על טיפול השורש .
מקווה שהבהרתי קצת את הנושא.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)