עזרה בהצמת עצם השן

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• עזרה בהצמת עצם השן
    אנה
    31/07/2018

שלום ד"ר שלזינגר,

עקרתי שתי שיניים לפני כשבוע ואני מתעתדת לעשות שם שני שתלים. הרופא העיר שאין במקום הזה מספיק עצם. הוא אמר לעשות CT בעוד מספר חודשים ולראות מה קורה. יש לי 3 שאלות בנוגע לכך:
    1) איך אני עוזרת להצמיח יותר עצם במקום של השיניים שנעקרו? לאכול הרבה יותר מוצרי חלב יעזור? לקחת תוספ סידן וויטמין D יעזרו באופן משמעותי או שחבל על הזמן?
    2) תוך כמה זמן מיום העקירה מוטב לעשות את השתל- חודשיים? שלושה? ארבעה? חושבת שאולי אם אחכה יותר זמן יש יותר זמן לעצם לצמוח ואז תהיה יותר עצם?
    3) האם לדעתך שתיית 2 כוסות קולה ביום משפיע לרעה באופן משמעותי על השיניים והעצם?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהצמת עצם השן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בהצמחת עצם

ד''ר ניצן שלזינגר
    07/08/2018

אנה שלום,
    1. ככלל רצוי להוסיף לתזונה שלנו ויטמין D ולצרוך סידן בצורה יומיומית- האם זה בהכרח יזרז את בנית נעצם - איני יודע . אבל זה בטח לא יזיק.
    2. בד"כ לאחר עקירה ( במידה טהשתל לא בוצע ביחד עם העקירה) ממתינים כ2-3 חדשים ואז ניתן להשתיל. כאשר ממתינים תקופה ארוכה - איכות העצם עולה אבל יש ספיגה גדולה יותר של העצם .
    3. שתית קולה - גורמת לנזק למשנן הקיים - שכן מדובר בחומצה שאר מעודדת יצירת חורים[ . אני יכול להניח שהדבר פוגם בבנית העצם במידה ושותים קולה באופן יומיומי
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו