חידוש של טיפול שורש

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• חידוש של טיפול שורש
    אנה
    05/09/2018

שלום רב, במסגרת בדיקה של רופא שיניים הומלץ לי לעשות חידוש טיפול שורש מבנה וכתר חדשים. לא היו לי בכלל כאבים לפני וזאת שן שעברה טיפול שורש לפני המון שנים (בערך 15 שנים). אני רציתי להחליף את הכתר מאחר והתחיל להתקלף להופיע פס שחור והרגשתי טעם מעט מתכתי בשן זו. המליצו לי לחדש את הטיפול שורש על הדרך. אחרי הטיפול הופיעו כאבים דיי חזקים. קבעו לי כבר תור לעוד כמה ימים להמשך השחזות ולקחת מידות לכתר קבוע.
    שאלותיו הן:
    1.האם תקין כאבים אחרי חידוש טיפול שורש?
    2.האם זה מצביע על כך שאצטרך אנטיביוטיקה?
    3. איך אפשר לדעת האם החידוש הצליח או נכשל? צילום?
    4. במידה והוא נכשל האם ניתן לנסות שוב לחדש?
    5. מה ההסבר האפשרי לכך שמופיעים כאבים אחרי למרות שלא היו שום כאבים לפני?

אציין שאת הטיפול עשה רופא שיניים כללי ולא מומחה.
    תודה מראש וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חידוש של טיפול שורש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חידוש טיפול שורש

ד''ר ניצן שלזינגר
    16/09/2018

שלום אנה,
    1. לעיתים לאחר טיפול שורש או חידוש טיפול שוראש יש כאבים - בד"כ הכאבים נובעים מלחץ שנוצר במקום והם עוברים לאחר מכן- יכול לקחת מספר ימים עד מספר שבועות.
    2. יש ללשקול מתן אנטיביוטיקה , במידה ובקצה השורש היתה עדות לתהליך דלקתי.
    3. על מנת לדעת אם החידוש הצילח , יש לעקוב אחרי השוארש ע"י צילום רנטגני , במידה והיה תהליך דלתקי עם עדות רנטגנית, והנגע הולך ונעלם , הרי סביר שהחידוש הצליח . כמו כן השן אמורה להיות ללא כאבים בזמן הלעיסה.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו