דימום בחניכיים והחלפת כתר

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• דימום בחניכיים והחלפת כתר
    ענת
    20/11/2018

יש לי כתר קבוע ולאחרונה כל ניקוי עם חוט ובעיקר בערב יוצר דימום גם במהלך היום יש לי כאבים במקום האם החלפת כתר במקום לחרסינה מאוחה למתכת להחליף לחרסינה מאוחה לזירקוניה או זירקוניה מלאה מה שאפשר וכדאי זו שן טוחנת תוכל לפתור בעיה זו כלומר החניכיים פחות רגישות יהיו והאם הדלקות יכולות להיות מהכתר באמת? ואיך הולך התהליך של החלפת הכתר האם יצטרכו שוב טיפול שורש והאם בשביל להחליף מורידים גם את המבנה והמידות יצטרכו מחדש ואם עשו לי לא מזמן למידות לשן קרובה אפשר יהיה פשוט להשתמש באותם מידות או הכל מחדש כולל המבנה והכתר הזמני גם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום בחניכיים והחלפת כתר

ד''ר ניצן שלזינגר
    02/12/2018

ענת שלום,
    לפני החלפת הכתר - יש לבדוק מהו המקור לדלקת ( במידה והכתר היה זזמן רב בפה ולא גרם לדלקת , הרי שאין סיבה שפתאום הוא לא יתאים). יתכן ויש צורך בביצוע ניקוי יסודי או הקצעת שורשים? כמו כן יתכן וקיימת במקום דחיסת מזון אשר גורמת לדלקת מסביב לשן.
    במידה ויש צורך להחליף את הכתר , אם טיפול השורש תקין הרי שאין צורך לבצע חידוש טיפולשורש , במידה והמבנה תקין - אין צורך לבצע מבנה חדש. יש צורך בביצוע כתר זמני + מידה חדשה ( לא ניתן להשתמש במידה של שן סמוכה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו