שתי שיניים מחוברות בכתר זמני - לעקירה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שתי שיניים מחוברות בכתר זמני - לעקירה?
    טל
    25/12/2018

שלום
    יש לי שתי שיניים סמוכות שעברו טיפול שורש ומאז שהיתה ביניהן דחיסת מזון הן מחוברות בכתר זמני. יש לציין כי התפתחה לי דלקת חניכיים שם וחתכו לי את הרקמה, מאז אדום לי עדיין בחניכיים. מומחה לטיפולי שורש טוען שבאחת יש סדק (מצילום מיוחד) וצריך לעקור והשניה צריכה טיפול שורש חוזר ויכול להיות שגם תעקר. השאלה אם הדלקת בחניכיים קשורה לשיניים החלשות ואם הן תעקרנה הדלקת תחלוף? אני שואל כי הבנתי שאם יש דלקת חניכיים אי אפשר לעשות שתלים.
    בנוסף, הרופא לא רוצה לעקור לי כי הוא טוען שאני עוד צעיר (30+) ושאנסה לשמר אותן. העניין הוא שאני לא ממש יכול לאכול על השיניים האלה וקשה לי ללעוס שם. האם לעקור? האם לעשות שתלים ואז זה יאפשר לי לאכול? יש לציין כי ליד שתי שיניים אלה יש לי עוד שן שעקרו ואחריה עוד שן בסיכון לעקירה, כלומר אצטרך 4 שתלים כולל הרמת סינוס.
    דבר נוסף, הרופא טוען שבאחת השיניים עם הכתרים יש דלקת בקצה השורש והיא קרובה לסינוסים (ברצפת הסינוס) ואז היא מזהמת את הסינוסים ולא אוכל לעשות שתל בשן שליד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שיניים סמוכות מחוברות עם כתר זמני

ד''ר ניצן שלזינגר
    04/01/2019

טל שלום,
    במידה ויש שן סדוקה - יש לעקור אותה בהקדם ,ללאכל קשר לגיל שלך. שן עם שורש סדוק גורמת לנזק גדול לעצם. אתה מציין כי אינך יכול ללעוס על השיניים הללו וכן יש בעיות עם שתי שינים נוספות באותו אזור. כלומר אתה לועס על הצד השני - לעיסה חד צדדית אינה טובה וגורמת לאורך הזמן לנזקים.

לאחר עקירת שיניים אין עוד חניכיים ולכן לא תהיה דלקת חניכיים .
    רוב השיניים שאנשים מאבדים הן על רקע של מחלת חניכיים ולכן רוב השתלים מבוצעים אצל אנשים עם רקע של מחלת חניכיים. במידה ואתה שומר על הגיינה ואינך מעשן לא אמורה להיות בעיה בהשתלת שתלים דנטליים.
    במידה ויש שן עם דלקת פעילה , הרי שיש לטפל בגורם לדלקת ואז לא תהיה בעיה לבצע שתל דנטלי ליד אותה השן.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל ליד דלקת

טל
    05/01/2019

שלום,
    תודה על התגובה.
    אני חושש מלטפל בשן עם הדלקת השקטה ליד שן שאני אמור לעשות שתל. אני חושש מלאבד עוד שן. מצד שני אמרו לי שלא אוכל לעשות שתל אם יש דלקת בשן ליד. האומנם? למעשה מדובר בשתי שיניים עם דלקות, אז האם עלי לעקור את שתיהן? אזי אהיה בלי 4 שיניים רצופות בצד שמאל. כיצד אוכל לאכול עד השתלים? במיוחד אם אני צריך הרמת סינוס וזה דורש יותר זמן. האם אפשר בכל זאת לעשות שתל ליד שן עם דלקת? אני מעדיף לטפל דבר דבר ולא ישר לעקור עוד 2 שיניים בנוסף לשתיים העקורות שליד. יש לציין כי גם בצד ימין יש לי בעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו