נטילת מיקרופירין בזמן עקירות

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
053-4877807
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר
053-4877807 ללא פרסום בפורום
 
  • נטילת מיקרופירין בזמן עקירות
    יעקב
    24/08/2019




    שלום לרופא
    אני נוטל מיקרופירין 75,
    עומד לעבור מספר עקירות שורשים
    במצב זה מה קורה עם נטילת האספירין,?
    יש שאומרים שאין צורך להפסיק נטילת האספירין
    לצורך העקירות,
    ויש שאומרים שיש להפסיק למספר ימים,
    אז מה באמת יש לעשות? מדוע הדעות חלוקות?
    ושאלה חשובה, במידה ולא אפסיק את הנטילה, מה קורה בזמן העקירה, היש סכנה לדמם?
    ואם כן באיזו מידה?
    האם יש פעולה מסוימת שמבצע רופא השיניים לחולה, בזמן עקירה, במידה ולא הפסיק את נטילת האספירין?
    איך זה משתלב בידיוק?יש דמם,או שאין דמם מיוחד?
    אשמח לקבל הבהרות על כך

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניצן שלזינגר - 053-4877807

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נטילת מיקרופירין במהלך טיפול דנטלי כירורגי

    ד''ר ניצן שלזינגר
    01/09/2019

    יעקב שלום,
    מיקרופירין ניתן למטופל על מנת לדלל את הדם ובמילים אחרות , להקטין את הסיכוי להיווצרות קרישי דם או חסימות של כלי הדם.
    הסכנה בטיפול באדם הנוטל מיקרופירין , הינה דימום יתר או דימום ממושך.
    אצל מטופל הנוטל זמן ממשוך מיקרופירין,הגוף של המטופל רגיל לקבל את המיקרופירין ונמצא באיזון עם התרופה . הפסקת נטילת התרופה מוציאה את המטופל מן האיזון.
    בד"כ גם אם לא מפסיקים את נטילת המיקרו פירין אין לדבר כמעט משמעות על הדימום וגם אם יש דימום בד"כ מאוד מוגבל ומסתיים מהר.
    לכן כאשר חושבים האם להפסיק נטילת אספירין או לא , הנטיה הינה לא להפסיק את התרופה.
    עם זאת במידה והמטופל מדווח על נטיה מוגברת לדימום ,אז מפסיקים נטילת אספירין.
    בהצלחה :-)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


