טיפול שורש בשן ברמה כירורגית

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
053-4877807
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר
053-4877807 ללא פרסום בפורום
 
  • טיפול שורש בשן ברמה כירורגית
    גלעד
    11/03/2020

    יכול להיות שסדק מיקרוסקופי קטן בשן המנותחת יכשיל את הניתוח, והאם ניתן לטפל בו במהלך ההליך הכירוגי?

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר ניצן שלזינגר - 053-4877807

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיפול שורש כירורגי

    ד''ר ניצן שלזינגר
    18/03/2020

    גלעד שלום,
    השאלה שלך לא ברורה. האם הכוונה לניתוח אפיסקטומי?- ניתוח בו מגיעים לחוד השורש ומבצעים ניוקי של המקום וקיטום של קצה השורש ?
    בכל מקרה מה הכוונה לסדק מיקרוסקופי קטן?
    כשאר סדק מצוי בשורש והסדק מגיע מהאזור הקרוב לכותרת אל האזור של העצם , הסדק מאפשר כניסה של חיידיקים אל תוך העצם והדבר גורם לזיהום ואובדן של עצם- לא בהכרח יהיו כאבים ( כאשר התגובה היא דלקת כרונית יתכן ולא יהיו כאבים למרות הנזק שנגרם לעצם).
    במידה ויש סדק אולם הוא אינו מפותח ואינו גורם לזיהום הרי שניתן לשקול לשקם את השן עם כתר על מנת לנסות לשמר את השן בצורה מייטבית.
    מקווה שעניתי לשאלה שלך , במידה ו עדיין משהו אינו ברור אתה מוזמן לשאול בצורה ברורה יותר את השאלה.
    בהצלחה : -)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


