רגישות בשיניים לאחר עישון קבוע

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• רגישות בשיניים לאחר עישון קבוע
    עמית בר
    27/05/2020

האם יכול להיות שבגלל שהתחלתי לעשן השיניים שלי יתחילו להיות רגישות יותר? אני מרגישה שמאז שהתחלתי לעשן קבוע השיניים נחלשו ופתאום כשאני אוכלת דברים קרים זה ממש מורגש. האם אני צריכה לפנות לרופא במקרה כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון ורגישות בחניכיים

ד''ר ניצן שלזינגר
    30/05/2020

שלום עמית,
    סגריות מזיקות לבריאות הכללית אטבל יש להן גם השפעה על החניכיים. בעישון סיגריות קורים מספר דברים: החומרים הנשאפים והטמפ של הסגריה גורמים לשינוי באוכלוסית החיידקים בפה ובד"כ השינוי לחיידקים מזיקים יותר. דבר נוסף הניקוטין המצוי בעשן הנשאף גורם לכיווץ כלי דם בחניכיים וכתוצאה מכך הגוף מוגבל ביכולת ההגנה מפני החיידקים . אצל אנשים אשר מראש רגישים יותר למחלת חניכיים , הסגריות יגרמו להתקדמות הנסיגת החניכיים אשר חושפים את הדנטין של השורש וכאשר הדנטין נחשף לקור או מתוק יש תחושת כאב.
    התהליך בד"כ איטי ולא מאוד מהיר . בכל מקרה אני ממליץ להבדק אצל רופא השיניים. ולצמצם כמה שניתן את עישון הסגריות ובמידת האפשר אפילו להגמל.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו