מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעות עישון על השתלות שיניים והצורך להפסיק לעשןאנונימי27/08/2020
שלום ד"ר, אני מעשן שנים רבות... אני צריך לעבור השתלה של שתי שיניים, הרופא המטפל המליץ להפסיק לעשן כדי שתצליח ההשתלה. זה מאוד יקשה עליי בהתנהלות היומיומית שלי ורק בגלל השתלה לעשות כזה צעד משמעותי ומשנה חיים אני לא יודע אם אצליח... עד כמה זה נחוץ מניסיונך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עישון והשתלת שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר29/08/2020לאנונימי שלום,
עישון סגריות גורם לנזקים רבים לגוף אולם אתייחס רק להשפעה ולנזק הנגרם לשיניים ולשתלים.
עישון סיגריות -גורם לנזקם במספר דרכים:
1. עישון גורם לשינוי באוכלוסית החיידיקים- בד"כ השינוי גורם לקבלת אוכלוסית חיידיקים אלימים ואגרסיביים יותר ל לחניכיים.
2. העישון יחוצר יובש בפה ולכן יש פחות הגנה של הרוק.
3.- בשען הסיגריה יש ניקוטין אשר גורם לכיווץ כלי הדם בחניכיים. כלי הדם המכווצים מעיבירים פחות דם ולכן הגוף מוגבל ביכולת שלו להלחם בחיידקים וכן מאיט את קצב הריפוי וסגירת פצעים.
לכן כאשר יש לאדם מסויים נטיה למחלת חניכיים , העישון מגביר את הזנקים וגורם לניסגת חניכיים ואובדן עצם במהירות גבוהה יותר.
בהשתלת שתלים דנטליים , יש חשיבות למהירות סגירת הפצע וההחלמה וכן ליכולת של החניכיים להתמודד עם החיידקים.- אצל אדם שמעשן הריפוןי איטי יותר ויש סכנה גבוהה יותר לזיהום באתר ההשתלה.
אם סכויי ההצלחה של שתלים דנטליים הם כ 96 % אצל אדם בריא שאינו מעשן, הרי שאצל אדםן מעשן סיכויי ההצלחה קטנים כתלות בכמות הסיגריות שהוא מעשן.
כמובן שהיה נפלא אם היית מפסיק לעשן , אבל אם אינך מעוניין או רוצה להפסיק , הרי שההמלצה שלי היא להמעיט ככל שניתן בעישון סיגריות ב 2-3 שבועות הראשונים לאחר ההשתלה ולקחת בחשבון שיתכן והשתלים לא יקלטו.
טיפ - נוסף - להוריד מכל סיגריה 1/3 עוד לפני ההדלקה ובכך כבר הפחתת 1/3 מן הכמות בלי מאמץ גדול .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)