השפעות עישון על השתלות שיניים והצורך להפסיק לעשן

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• השפעות עישון על השתלות שיניים והצורך להפסיק לעשן
    אנונימי
    27/08/2020

שלום ד"ר, אני מעשן שנים רבות... אני צריך לעבור השתלה של שתי שיניים, הרופא המטפל המליץ להפסיק לעשן כדי שתצליח ההשתלה. זה מאוד יקשה עליי בהתנהלות היומיומית שלי ורק בגלל השתלה לעשות כזה צעד משמעותי ומשנה חיים אני לא יודע אם אצליח... עד כמה זה נחוץ מניסיונך?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עישון והשתלת שיניים

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/08/2020

לאנונימי שלום,
    עישון סגריות גורם לנזקים רבים לגוף אולם אתייחס רק להשפעה ולנזק הנגרם לשיניים ולשתלים.
    עישון סיגריות -גורם לנזקם במספר דרכים:
    1. עישון גורם לשינוי באוכלוסית החיידיקים- בד"כ השינוי גורם לקבלת אוכלוסית חיידיקים אלימים ואגרסיביים יותר ל לחניכיים.
    2. העישון יחוצר יובש בפה ולכן יש פחות הגנה של הרוק.
    3.- בשען הסיגריה יש ניקוטין אשר גורם לכיווץ כלי הדם בחניכיים. כלי הדם המכווצים מעיבירים פחות דם ולכן הגוף מוגבל ביכולת שלו להלחם בחיידקים וכן מאיט את קצב הריפוי וסגירת פצעים.
    לכן כאשר יש לאדם מסויים נטיה למחלת חניכיים , העישון מגביר את הזנקים וגורם לניסגת חניכיים ואובדן עצם במהירות גבוהה יותר.
    בהשתלת שתלים דנטליים , יש חשיבות למהירות סגירת הפצע וההחלמה וכן ליכולת של החניכיים להתמודד עם החיידקים.- אצל אדם שמעשן הריפוןי איטי יותר ויש סכנה גבוהה יותר לזיהום באתר ההשתלה.
    אם סכויי ההצלחה של שתלים דנטליים הם כ 96 % אצל אדם בריא שאינו מעשן, הרי שאצל אדםן מעשן סיכויי ההצלחה קטנים כתלות בכמות הסיגריות שהוא מעשן.
    כמובן שהיה נפלא אם היית מפסיק לעשן , אבל אם אינך מעוניין או רוצה להפסיק , הרי שההמלצה שלי היא להמעיט ככל שניתן בעישון סיגריות ב 2-3 שבועות הראשונים לאחר ההשתלה ולקחת בחשבון שיתכן והשתלים לא יקלטו.
    טיפ - נוסף - להוריד מכל סיגריה 1/3 עוד לפני ההדלקה ובכך כבר הפחתת 1/3 מן הכמות בלי מאמץ גדול .
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו