שחור מתחת לשן בשורש - האם דלקת?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שחור מתחת לשן בשורש - האם דלקת?
    מור
    23/09/2020

שלום דר! לגבי שן 35 או 34... לא סגורה על איזה מספר זה היות ועקרתי בעברי 4 שיניים כשעשו לי גשר.
    יש לי שם כאבים ספונטניים ובעיקר כואב ששותה משקה חם בלבד או אוכל חם. בבדיקת נקישות האמת שלא הרגשתי כאבים.
    לגבי קור בשתייה אין כאב בכלל.
    עשו לי צילום סטטוס שמכיל 18 צילומים והתור רק בחודש נובמבר שהרופא יסתכל ויתרשם.
    רציתי בבקשה להתייעץ רק - בתצלום של השן הזו למטה רואים מתחת לשורש שלה בחניכיים יש אזור עגול ושחור. מניחה שאלו הם הכאבים... כנראה דלקת קטנה? השן הזו לא טופלה מעולם ויש בה קצת שחור עליה פסים כאלו אבל אין חור פיזי. הרופא אמר שאין חור פיזי. אבל הוא עוד לא ראה את התצלום.. במידה ויש אזור שחור ועגול ממש מתחת לשורש השן הזו - האם סתימה רגילה תספיק או חייב טיפול שורש עם כתר?? שן טוחנת קטנה. והאם לבנתיים אפשרי לקחת אנטיביוטיקה שאולי יכולה לעזור לדלקת הזו? מה בעצם יכול להציל את השן מטיפול שורש? תודה לך אם תוכל לייעץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם דלקת?

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/10/2020

מור שלום,
    איכות הצילום לא מספיק טובה.
    יתכן ומדובר בפתח של העצב שיוצא מן העצם - מנטל פורמן. מבחינה אנטומית זהו המיקום שלו וכן המיקום שלו קצת שונה דלקת מתחת לשן .
    מצד שני את מרגישה כאב ספונטני מן השן וכן בגירוי לחום- במידה ויש תגובה לקור או חום הרי שהשן עדיין חיה ולא סביר לראות תהליך דלקתי מתחת לשורש.
    ממליץ להבדק על ידי רופא השיניים שלך.
    בהצלחה:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו