מידע רפואי
פורומים
- אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור
- בנות, העצמה נשית
- כושר גופני
- המטולוגיה, לוקמיה, קרישת דם, סרטן הדם
- נוירולוגיה ילדים
- חרדות, טראומות, פחדים
- וטרינריה
- אורולוגיה, סרטן הערמונית, סרטן האשכים, סרטן שלפוחית השתן
- אנמיה
- חרדה חברתית
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- בדיקות רפואיות, בדיקות דם
- פרידות, גירושין, בגידות
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
פרופ` שחר פרנקל
אונקולוגיה של העין מומחה באונקולוגיה ופתולוגיה של העין. התמחות ברפואת עיניים במרכז הרפואי הדסה, י-ם. התמחות בפתולוגיה של העין באוניברסיטת אילינוי בשיקגו. מרצה ברפואת עיניים, וחבר באיגוד רופאי העיניים הישראלי, באיגוד הבינ"ל לגידולי עיניים, בקבוצה האירופאית של אונקולוגים של העין, ובאיגודים מחקריים: ARVO, EVER, ISVERד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
מנהל הפורום

053-4877807
053-4877807 ללא פרסום בפורום
- עששת עמוקה שכמעט דרשה טיפול שורשהילה12/10/2020
אני לאחר ניקוי עששת עמוקה ונרחבת וביצוע סתימה.
מדובר בעששת שכמעט והגיעה למוך השן.
הקרבה לטיפול שורש הייתה רצינית.
הייתה התלבטות בין טיפול שמרני לבין טיפול שורש.
איך אני כמטופלת אוכל לדעת ש"הכול בסדר" - מה אמור להדליק לי נורה אדומה ?
איזה מעקב רצוי לעשות.
היות וכאב איננו הסיבה לצורך בטיפול שורש, מהם עוד הסימנים?
למה אני אמורה להיות ערה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עששת עמוקה שכמעט הגיעה לצורך בטיפול שורש
ד''ר ניצן שלזינגר15/10/2020הילה שלום,
במקרים בהם העששת עמוקה - מסלקים את העששת בעדינות מן השן על מנת שלא להגיע למוך השן.
עם זאת הקירבה למוך השן גורמת לעיתים קרובות לרגישות של השן לקור או חום . במידה ומוך השן משתקם הוא בונה עוד שכבה של דנטין בינו לאזור העמוק של השחזור ולאט לאט הרגיושת חולפת.
במיד'ה ולאחר הטיפול יש כאבים ספונטניים או רגישות לקור שאינה חולפת או קושי בלעיסה על השן - יהיה צורך לבצע טיפול שורש.
ישנם מקרים בהם למרות שאין כאבים מן השן - מוך השן נפגע ועובר תהליך של נמק ואז יתכן ויהיו כאבים או שבצילום רנטגן יראה נגע בחוד השורש - במקרה כזה יהיה צורך לבצע טיפול שורש . יתכן ויעבור זמן רב עד שהמוך יעבור נמק .
בשאיפה כרופאים ננסה לשמר את השן ללא טיפול שורש ולכן יעשה נסיון להציל את השן אולם יש לזכור כי לא תמיד ניתן יהיה להציל את השן ולמרות שבוצע שחזור מושלם עדיין השן תזדקק לטיפול שורש .
מקווה שהייתי לעזר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שיטות להרמת סינוס למי מתאים מה?
שתלים -עצם BIOSS וזמן המתנה
שימוש בלייזר בלקיחת מידות לכתר
עששת עמוקה שכמעט דרשה טיפול שורש
הרמת סינוס פתוחה כוללת השתלת עצם?
מבנה מומלץ לשן - אמלגם ובורג או משהו אחר?
מילות תודה פרגון והערכה למנהל הפורום!
שקע שנוצר לאחר עקירה כירורגית
כאבים בטיפול שורש - מה זה יכול להיות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?