השתלת עצם - הכנה לשתלים לאחר עקירה

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• השתלת עצם - הכנה לשתלים לאחר עקירה
    רון
    16/01/2021

אני אחרי עקירה של שתי שיניים.
    כמו כן שמו לי BIO-OSS כהכנה לשתלים עתידיים
    ולא נאמר לי ששמו לי ממברנה... (לכן יש לי ספק אם היא הונחה )
    נאמר לי לשמור טוב על האזור כיוון שהכול פתוח ושלא יצאו גרגרי עצם
    האם ממברנה הכרחית כאשר שמים עצם.?
    האם יש דרך אובייקטיבית כמו צילום כלשהו (לא לשאול את הרופא) לדעת אם יש או הייתה ממברנה ?
    ובמקרה שלא הושגה התוצאה הרצוייה ? האם זה אבוד או שיש אפשרות להשתלת עצם נוספת... ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלת עצם לאחר עקירה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/01/2021

רון שלום,
    בהשתלה עצם לאחר עקירה לא תמיד נוצרת מספיק עצם - הדבר תלוי במספר גורמים - בינהם : כמות העצם החסרה , כמה קירות עצם נותרו ?, מחלת חניכיים , מהירות הריפוי הראשוני של אתר ההשתלה . ועוד.. - לא בכל המקרים של השלת עצם יש צורך בממברנה .
    בד"כ לאחר עקירה והחדרת גרגירי נשאר פתח בחניכיים אשר יש לסגור אותו על מנת שהגרגירי העצם לא יצאו וכן על מנת לאפשר סגירה מהירה של הפתח - ניתן להשתמש בממברנה או בחומר קולגני אחר-(החומרים הללו נספגים בד"כ - אלא אם השתמשו בממברנה שאינה נספגת) או שניתן לסגור את הפתח ע"י הזזת החניכיים מן הסביבה כך שהם יסגרו את הפתח.
    במקרים כאלו שעדיין חסרה עצם ניתן לבצע השתלת עצם נוספת עם או בלי השתל דנטלי עצמו - תלוי בעצם הקיימת.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו