מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דלקת בשן- עם כתר וטיפול שורשדנה30/01/2021
גילו לי דלקת בשן או מסביב בשן עם כתר וטיפול שורש שנעשה לפני שנים , השאלה שלי , דלקת שהיא קטנה גם יכולה להתפרץ ולגרום לנפיחות או שזה תלוי בגודל הדלקת, כלומר , שרק אם הדלקת מגיעה למימדים גדולים , אז היא מתלקחת וגורמת לנפיחות ,והאם דלקת יכולה להישאר סטטית , כלומר להשאר כך ולא להתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקת מסביב לשורש
ד''ר ניצן שלזינגר30/01/2021דנה שלום,
אני מניח כי הכוונה לדלקת מסביב לקצה השורש של שן המטופלת עם טיפול שורש + מבנה וכתר .
במידה ואין כאבים ספונטניים או שהשן אינה כואבת בלעיסה - הרי שניתן להתייחס לכך כדלקת כרונית ובד"כ עוקבים אחריה.
במידה ויש כאב מן השן הרי שרצוי לטפל.
מבחינת הצורך בטיפול או הסיכוי להתרצות חריפה של הדלקת - הרי שבד"כ אין קשר לגודל הדלקת ואם מסיבה כלשהי הדלקת הקטנה הופכת לחריפה הרי שיהיו כאבים ונפיחות.
בכל מקרה אם רואים עדות לתהליך דלקתי גדול - רצוי לטפל .
דלקת מסיב לחוד השורש יכולה להשאר סטאטית שנים רבות ובמידה ואינה גורמת לכאבים ואינה גדולה ניתן להשאירה למעקב וכארש יש סימנים לגדילה של הדלקת או כאבים רק אז לטפל.
רפואה שלמה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)