משמעות אורך השיניים- האם קיצור גורם לנזק?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• משמעות אורך השיניים- האם קיצור גורם לנזק?
    רונית
    29/05/2021

האם קצור השיניים , מעבר למידתן הטבעית, עשויה לפגוע במראה הפנים, או האם יש בכך כדי להזיק למתרפא?
    המצב שאני מתארת הוא בגלל נזק לעצם הלסת העליונה בצד שמאל, שנעשתה קצרה מצד ימין, חבלה שהוגדרה בשעתו כ"נכות צמיתה" בביהמ"ש מחוזי...... בקצור תאונה.
    כתוצאה, לצורך חידוש השיקום ובעת נטילת המידות, שאל אותי המומחה אם אני מעוניינת להאריך את השיניים בצד שמאל, או לקצר את השיניים בצד ימין. משום מה עניתי לקצר את השיניים בצד ימין, במחשבה שניה אני מאוד מודאגת כי התוצאה לא תהיה המצב הטבעי, מה דעתך, מה עשוי לקרות לפנים שלי כתוצאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קיצור שיניים גורם לנזק?

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/06/2021

רונית שלום,
    קשה לתת לך תשובה טובה למקרה שלך - .
    בכל מקרה - השיקטל הא=ם לקצר צד אחד או להאריך צד אחר - קשור יותר לתוצאה המתקבלת - כי הגובה של הפנים מושפע מכך . בכל מקרה כאשר מקצרים שיניים בהכרח מורידים מן האמייל של השן ונוצרת פגיעה - האם הפגיעה גדולה ? - תלוי כמה מורידים .
    במצבים של בקיעת יתר של שיניים ( כתוצאה מחוסר של שן נגדית) הרבה פעמים מורידים מעט מן השיניים על מנת לקבל סגר נכון ( לעיתים מורידים מעט ולא את כל האורך של בקיעת היתר - על מנת שלא להגיע למצב של רגישות יתר או אפילו צורך בטיפול שורש בשן המקוצרת).
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו