כאבים לאחר כתר מודבק על שתל

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר כתר מודבק על שתל
    שירה
    25/10/2021

אחרי שהכתר הצליח טוב סוף כל סוף וחזר מהמעבדה. אחרי הטיפול כואב ואמרו שרגישות יכולה בלשון וגם בחניכיים וגם שלקח הרבה זמן שלא היה בפה רק שתל . תוך כמה זמן הכאבים והרגישויות צפויות להיות פחות וגם יהיה קל יותר לאכול. כי קשה היה היום ובמיוחד בעיקא בצד השני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר הדבקת כתר על שתל

ד''ר ניצן שלזינגר
    26/10/2021

שירה שלום,
    לפעמים כאשר מדבקים כתר על שתל יש כאב מן החניכיים אשר נלחצים - בד"כ כאב כזה עובר לאחר מספר שעות ולפעמים קצת יותר.
    עלי לציין כי כאשר מתקינים כתר על שתל במקום שהרבה זמן לא היתה שן ,פתאום מרגישים כאילו שהכתר בולט מאוד הן ע"י הלשון ולעיתים גם בלחי. יש להמתין זמן מה ובד"כ מתרגלים לכתר , הדבר בולט בעיקר בשן אחרונה או בהתקנת גשר עם מספר כתרים.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שירה
    26/10/2021

אצלי כמו שאמרת זה הרגשת הכתר גבוה וזה בשן האחורית ביותר. לא בינה כן אין לי. ויש רגישות כמה זמן זה יכול להמשך עד שמתרגלים. כרגע אוכלת בזהירות מרגישה פחד וממש בזהירות עם הלשון והחניכיים שנאמר שיכול כמה ימים טובות עד שבוע עדיף להזהר. היא הראתה לי שלא גבוה ולא חספוס קל למרות שההרגשה שבוודאות אראה אבל בכל זאת קצת פוחדת שייקח הרבה זמן להתרגל לזה. יש לי גם למשתיל ביקורת שגם הוא יראה כי לחץ בגלל שהשתל שם הוצא והוחדר שוב ויש קצת לחץ שיתפקשש. למרות שהן הצילומים והם השן שהראתה לפני שהדביקה מראים שהכל תקין. אבל כמה זמן יכול להתרגל למצב החדש ותהיה בהרבה פחות רגישות. כאבים אחרי הטיפול דיי פחתו אבל הרגישות באכילה והרגשת גבוה למרות שנראה בבדר קיימת. וכמו שציינתי הרבה חודשים רק עם שתל הייתי גם שצריך וגם תקלה שבגלל זה ארך עוד יותר זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שירה
    30/10/2021

הכאבים התחילו לפחות זה נותן לי לאכול. הבעיה שעדיין מציק כמו עצם זר והרגשת גבוה למרות שהראתה לי וכל הבדיקות שלא. זה הגיוני אחרי כמה ימים שעדיין הרגשה כזאת כמה זמן זה יכול להמשך עד שמרגישה בנוחות במיוחד שהרבה זמן לא היה כתר ? בכל מקרה עוד שבוע וחצי יש ביקורת לכירוג הוא גם יכול לראות אם משהוא חריג במיוחד אחרי שכבר אוכלת אבל עוד קצת נזהרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    30/10/2021

שירה שלום,
    לפי התיאור שלך - עלייך להבדק אצל הרופא המטפל. קשה לתת חוות דעת ללא בדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שירה
    30/10/2021

יש לי ביקורת אצל המשתיל. זה יותר טוב ממה שהיה בהתחלה אבל כמה זמן יכול לקחת להתרגל זה גם שן אחורית ועליונה ופעם שניה כי אחרי כמה שנים הצטרכו להוריד ולשים מחדש . אבל כמה זמן להערכה יכול לקחת להתרגל כי כעקרון עברו רק כמה ימים אז יכול להיות עוד בתהליך של התרגלות ולוקח יותר זמן עד שאתרגל . וברור שאם לא נוח הכירוג יסתכל ויראה דעתו אם משהו לא נראה ואז יחזיר לרופאה למרות בעיה שהדביקה כבר או רק התרגלות. זה יכול לקחת יותר מכמה ימים אחרי שהרבה חודשים לא היה כתר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    06/11/2021

שירה שלום,
    משך ההסתגלות לכתר חדש במקום בו לא היה כתר משתנה מאדם לאדם ויכול לקחת מספר ימים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר מודבק על שתל והעלאת תדירות השיננית

שירה
    10/11/2021

הייתי אצל הכירוג גם הסתכל על הכתר ואמר הגיוני ייקח זמן עד שאתרגל אבל הכל תקין. אם יכאב לי שאחזור אליה אבל במקום שלא היה אפילו חודשיים להתרגל. מה שכן אמר בפה עם שתלים וכתרים שאעלה את ץדירות השיננית לא פעם בחתי שנה אךא 4, 4 וחצי חודשים, תודה גם לך על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/11/2021

כאמור יש זמן הסתגלות לנפח של הכתר
    אולם לא אמורה להיות תחשוה שהכתר נסגר ראשון.
    ממליץ להבדק אצל הרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר מודבק על שתל וניקוי

שירה
    21/11/2021

הייתי וכמו שאמרתי אמרו שייקח עוד זמן ולפי המראה והצילומים הכל תקין . אצלי לוקח הרבנ זמן ובגלל שלא הייתי ממש הרבה אמר שייקח הרבה זמן ולאט לאט אתרגל יותר רק אם יהיה בלתי נסבל שאבוא שוב . אבל המצב יש ימים שממש בסדר ויש פחות כנראה גם מה אוכלת ונכנס עד שמנקה אבל אראה וגם אמר מומלץ פחות מחצי שנה לעשות ניקוי גם יקל אולי קשה לי גם לנקות שם כי שן אחורית וגם ככה יש עוד שתל וכתרים בפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו