דלקת מעל השורש של שן זירוקניה

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• דלקת מעל השורש של שן זירוקניה
    טל
    22/10/2022

שלום דוקטור הנני מתגוררת בחול ואשמח לייעוץ , התחילו לי כאבים בשיניים הקדמיות ולחץ חזק שמגיע מהחניכים כתוצאה מהבדיקה הודיעו כי לי דלקת מעל השורש של השן . יש לי 3 שיניים שעשיתי לפני שנתיים שהם זרקונים ומחוברות כולן אחת לשנייה . הפתרון שהציעו לי שאצטרך להוציא את כל השיניים לטפל בדלקת ואז לעשות מחדש שיניים חדשות .
    השאלה היא מה יקרה אם יהיה שוב דלקת ? איזה פתרון הוא הנכון?
    כי כל פעם להוציא את השיניים ולהחזיר זה לא הגיוני
    מה קורה ואם השן היא שן פגומה צריך לעשות לה טיפול שורש ? או צריל לעקור אותה וגם להחליף אותה לזרקוניה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדלקת מתחת לשן התומכת בגשר

ד''ר ניצן שלזינגר
    25/10/2022

טל שלום,
    יש לנסות לבצע טיפול שורש דרך הכתר . מאחר ומדובר בזירקוניה קיים חשש גדול יותר לכך שהכתר ינזק ויהיה צורך להחליף את הגשר . לצורך הגשר שתי השיניים מן הצדדים הושחזו . (אני מניח שלא ניתן היה לבצע שתל )- השיניים חיות ועכשין שן 21 זקוקה לטיפול שורש + מבנה - יתכן ובעתיד שן 12 גם תזדקק לטיפול שורש - האם לבצע כבר עכשין טיפול שורש בשן 12 ? - אין לזה תשובה טובה - כי בעקרון אנחנו מעדיפים שלא חבצע טיפול שורש כאשר לא חייבים אבל מצד שני במידה ויהיה צורך לבצע טיפול שורש בשן 12 הרי ששוב יהיה צורך להוריד את הגשר ולשלם עליו שוב.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו