שתל וכתר למול טיפול שורש לשן בריאה וגשר

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שתל וכתר למול טיפול שורש לשן בריאה וגשר
    רוית
    02/12/2022

דר' שלום
    יש לי גשר בין שיניים 25-27.
    כעת יש דלקת וחשד לסדק ב 25 שלא ניתן לשיקום. הוסבר שאני צריכה לעבור חיתוך גשר בין 26 ל 27 ואז לעקור את 25.
    לאחר העקירה הוצעו לי שתי אפשרויות ואשמח להבין מה עדיף לי (גם רפואית, גם מבחינת זה שאני לא יכולה להסתובב בלי שן תקופה וגם כלכלית)
    1. שלושה חודשים לאחר העקירה לבצע שני שתלים עם שני כתרים
    2.
    לבצע טיפול שורש פלוס מבנה לשן 24 שהיא בריאה ולבצע גשר 24-27
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף? גשר או שתלים?

ד``ר ניצן שלזינגר
    19/12/2022

שלום,
    במידה והתנאים מאפשרים השתלת שתלים , בד״כ עדיף לבצע שתלים עם שיקום עליהם ולא גשר אשר יצריך השחזה של שן בריאה ויתכן ויהיה צורך בטיפול שורש ומבנה בנוסף לכתר.
    גם מבחינה של עומסים - הרי עדיף שכל שן תהיה עם תמיכה משלה לעומת גשר של ארבע ״שיניים״ המוחזק על גבי שתי שיניים . כבר בשיקום הקיים של 25-27 , שן 25 נסדקה , הרי שגם שן 24 עלולה להבדק ברבות הזמן.
    בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל או גשר ? מה עדיף?

ד''ר ניצן שלזינגר
    19/12/2022

שלום,
    במידה והתנאים מאפשרים השתלת שתלים , בד״כ עדיף לבצע שתלים עם שיקום עליהם ולא גשר אשר יצריך השחזה של שן בריאה ויתכן ויהיה צורך בטיפול שורש ומבנה בנוסף לכתר.
    גם מבחינה של עומסים - הרי עדיף שכל שן תהיה עם תמיכה משלה לעומת גשר של ארבע ״שיניים״ המוחזק על גבי שתי שיניים . כבר בשיקום הקיים של 25-27 , שן 25 נסדקה , הרי שגם שן 24 עלולה להבדק ברבות הזמן.
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו