נקודת מגע ודחיסת מזון (שאלה חשובה יותר מהקודמת. תודה)

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• נקודת מגע ודחיסת מזון (שאלה חשובה יותר מהקודמת. תודה)
    אביב
    17/02/2024

שלום,
    הרכיבו לי שתל עם כתר זירקוניה בשן טוחנת. אחרי ההרכבה הראו לי שבשני הצדדים כשמעבירים חוט דנטלי בין השיניים אז יש "טאק" כשהחוט נכנס או יוצא, כלומר יש נקודת מגע.
    למרות זה, מאז הרכבת הכתר, כמעט בכל ארוחה נדחס מזון בין הכתר לשן שלפניה, ואני צריך להשתמש בקיסם או בחוט (כמעט בכל ארוחה!)
    האם להשלים עם זה כי חוט דנטאלי באמת "עושה טאק", או שכדאי לתאם בדיקה מכיוון שעם כתר תקין לא צריכה להיות דחיסת מזון?

אם זה משנה במשהו: הכתר מעט צר יותר מהשיניים שלידו (כנראה כדי להוריד מהשתל עומס בלעיסה). האם זה גורם לדחיסה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחיסת מזון בין כתרים

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/03/2024

אביב שלום,
    מתייחס לשתי השאלות יחדיו.
    כתר על שתל פעמים רבות יהיה מעט צר יותר על מנת להפחית את העומס על השתל - בעיקר בגלל שהשתל צר יותר מהשורש הטבעי של השן.
    אתה מתאר כי קיימות נקודות מגע הדוקות - ואכן בדיקה היא עם חוט דנטלי - צריך שהחוט יעבור אבל עם כוח. גם במקרים בהם החוט עובר עם כוח ועושה "טאק" יש לוודא כי הכתרים נוגעים האחד בשני עם משטחי מגע ולא רק נקודה הדוקה אחת - הדבר עונה לשאלתך לגבי המרווח קרוב לחניכיים - כאשר יש משטח מגע ארוך יש פחות מרווח בבסיס הכתר ( אכן יש להוסיף לכתר ) ואז אולי תהיה פחות דחיסת מזון בין השיניים .
    במידה וקיימת תפיסת מזון בין הכתר לחניכיים באזור מרכז השתל - יש להוריד מן ה"בטן" של הכתר ויותר לשטח את הכתר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו