מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השתלת שן כשחסרה עצםנוני16/09/2009
שלום רב.
מה ניתן לעשות כשבדיקת CT מראה שהעצם מעל השן הקדמית שנעקרה, לא נבנית מחדש ויש ממש "בור" שמגיע עד לאף? האם יש סיכוי להשתיל שן במצב כזה, או שאני אאלץ ללכת עם הפליפר עד יומי האחרון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר לאה יעקובי17/09/2009קשה לי להעריך את המקרה הספציפי הנתון מאחר ואין לי ממצאים קלינים ורנטגנים.אך כיום ברפאות שיניים יש מספר פתרונות המוצעים :יש אפשרות לבצע השתלת עצם או ביצוע גשר הנתמך בשיניים בסמוכות.
משאלתך אני הרגשתי חוסר נוחות עם הפליפר ויש פתרונות מתקדמים ויצרתיים יותר לבעיית חוסר שיניים.אני חוזרת על מנת לתת לך את הטיפול הנחוץ יש לבדוק את המקרה לעומקו.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השתלת שן כשחסרה עצם
ד''ר ניצן שלזינגר20/09/2009נוני שלום,
על מנת לתת תשובה מתאימה יש צורך בצליום CT ובדיקה קלינית.
בכל זאת- קימיים מספר פתרונות לחוסר בשן קדמית. נראה על פי התיאור שלך כי חסרה עצם רבה וקיים מעין חור בחניכיים. בכזה מקרה נראה כי כמעט כל פתרון שהוא יחייב בניה של עצם על מנת לבטל את הפגם האסטטי הנובע מן ה"חור" הזה בחניכיים.
הפליפר שיש לך היום משמש לך כפתרון זמני , ישנם פתרונות זמניים אחרים כגון גשר מרילנד זמני ( גשר אשר נתמך על השיניים הסמוכות באמצעות מעין " כנפיים") אשר יכול לתת לך פתרון נוח יותר ובנוסף יאפשר בניה של העצם באזור מבלי להפעיל עליה לחץ.
על פי צילום ה CT ניתן יהיה לקבוע איזה השתלה עצם תצטרכי ויתכן שניתן יהיה להתקין את השתל ביחד עם השתלת העצם.
מאחל לך הרבה הצלחה.
שנה טובה
דר' ניצן שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)