השתלת שן כשחסרה עצם

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• השתלת שן כשחסרה עצם
    נוני
    16/09/2009

שלום רב.

מה ניתן לעשות כשבדיקת CT מראה שהעצם מעל השן הקדמית שנעקרה, לא נבנית מחדש ויש ממש "בור" שמגיע עד לאף? האם יש סיכוי להשתיל שן במצב כזה, או שאני אאלץ ללכת עם הפליפר עד יומי האחרון?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שן כשחסרה עצם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב

ד''ר לאה יעקובי
    17/09/2009

קשה לי להעריך את המקרה הספציפי הנתון מאחר ואין לי ממצאים קלינים ורנטגנים.אך כיום ברפאות שיניים יש מספר פתרונות המוצעים :יש אפשרות לבצע השתלת עצם או ביצוע גשר הנתמך בשיניים בסמוכות.
    משאלתך אני הרגשתי חוסר נוחות עם הפליפר ויש פתרונות מתקדמים ויצרתיים יותר לבעיית חוסר שיניים.אני חוזרת על מנת לתת לך את הטיפול הנחוץ יש לבדוק את המקרה לעומקו.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שן כשחסרה עצם

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/09/2009

נוני שלום,
    על מנת לתת תשובה מתאימה יש צורך בצליום CT ובדיקה קלינית.
    בכל זאת- קימיים מספר פתרונות לחוסר בשן קדמית. נראה על פי התיאור שלך כי חסרה עצם רבה וקיים מעין חור בחניכיים. בכזה מקרה נראה כי כמעט כל פתרון שהוא יחייב בניה של עצם על מנת לבטל את הפגם האסטטי הנובע מן ה"חור" הזה בחניכיים.
    הפליפר שיש לך היום משמש לך כפתרון זמני , ישנם פתרונות זמניים אחרים כגון גשר מרילנד זמני ( גשר אשר נתמך על השיניים הסמוכות באמצעות מעין " כנפיים") אשר יכול לתת לך פתרון נוח יותר ובנוסף יאפשר בניה של העצם באזור מבלי להפעיל עליה לחץ.
    על פי צילום ה CT ניתן יהיה לקבוע איזה השתלה עצם תצטרכי ויתכן שניתן יהיה להתקין את השתל ביחד עם השתלת העצם.
    מאחל לך הרבה הצלחה.
    שנה טובה
    דר' ניצן שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו