מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי שיניםאסת22/10/2009
שלום רב!
בשן עליונה לפני האחרונה עברתי טיפול שורש+מבנה+כתר.
כל זה קרה לפני 4 חודשים ומאז יש לי כאבים והם אפילו מחמירים עכשיו וגם אם אני לוחצת
על הפנים באיזור הקרוב לאוזן .בקיצור יש כאבים שמפריעים לי.הרופא שלי הוציא לי השבוע את הכתר ואני בלי כתר עכשיו והוא אמר לי לחזור אליו עוד חודש.אבל האיזור כואב לי ,גם שאני
נוגעת במבנה .עשיתי כמה צלומים גם אצל רופא אחר ונראה על פניו שטיפול השורש תקין.
אמרתי לרופא שלי שלמרות שהצילומים בסדר אולי כדי לעשות טיפול שורש שוב-הוא אמר שלא צריך.
איך אני אפתור את הכאבים האילו. לא אכפת לי לשלם שוב על טיפול שורש.
מה הפתרון אין אני יודעת ומה מקור הכאבים והרופא אומר שהכל בסדר.
מה לעשות ?
תודה,תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר22/10/2009אסת שלום רב,
מן התיאור שלך בלבד קשה מאוד לדעת מהו הגורם לכאב ולא כל שכן גם רופאי השיניים שבדקו אותך ביחד עם צילומים לא הגיעו לממצא מסויים.
ישנן מספר אפשרויות לגורם לכאב-
יתכן ולמרות טיפול השורש עדיין קיים זיהום מתחת לטיפול השורש.
יתכן וקיים סדק בשורש השן - אשר אינו בא לידי ביטוי בצילום ובבדיקה הקלינית.
אפשרות נוספת - יתכן והינך סובלת מסינוסיטיס, דלקת של הסינוס יכולה לגרום לתחושה של כאבים מן השן.
אפשרות נוספת יתכן וקיימת דחיסת מזון בין השיניים.
בנוסף לכל הנ"ל - לא תמיד מקור הכאב ברור.
כפי שאת מבינה יש צורך בבדיקות נוספות ולעיתים רק לאחר זמן מסויים ניתן לגלות את מקור הכאב.
מאחל לך רפואה שלמה ומקווה כי הכאב יחלוף במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסת שלום
ד''ר לאה יעקובי23/10/2009אני מסכימה עם ד"ר שלזינגר. רק רציתי להוסיף שאם כמה רופאים בדקו מספר פעמים את הצילומים, לא נראה שיש צורך בטיפול שורש חוזר.
הייתי ממליצה לך לבצע בדיקות מקיפות אצל רופא אף אוזן גרון ואצל נוירולוג. במקרה שהם לא ימצאו בעיות או מחלות שנוגעות לתחום שלהם, והכאבים לא יחלפו יש לחזור ולבצע בדיקות אצל רופא שיניים, אולי תחת מיקרוסקופ ימצאו את הבעיה. בנוסף יש לבדוק שיניים שצמודות לשן הנוכחית ואת השיניים המקבילות בלסת התחתונה. ייתכן והכאב מוקרן ממקום אחר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאחר השתלות שיניים
משה26/10/2009לפני כארבעה שבועות הושתלו בלסת העליונה והתחתונה שלי שמונה שתלים, שעליהם אמורים ללהיות מחוברות בבוא הזמן תותבות עם תיק תק. יש לי עדיין מעת לעת כאבים עמומים בלסת התחתונה באזור שבו הושתלו השיניים. עשיתי צילומים ואין לי דלקת, האם זה הגיוני לחוש כאבים קלים זמן רב יחסית לאחר ההשתלה, ורק בלסת התחתונה? אודה לכם על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבים לאחר השתלות שיניים
ד''ר ניצן שלזינגר28/10/2009משה שלום,
אחת התופעות לאחר השתלת שיניים הינה כאב. הופעת ועוצמת הכאב הינה אידיבידואלית- כלומר כל אדם חווה את הכאב בצורה שונה .
כאשר מופיע כאב בד"כ הוא נעלם לאחר מספר ימים. אולם ככל שההשתלה היתה מורכבת יותר כך משך הריפוי ארוך יותר והסיכוי לכאב גדול יותר.
במידה ומעל לשתלים יש תותבת מיידית - הרי שהתותבת מפעילה לחץ על איזור הניתוח וסביר שעדיין יהיו כאבים קלים.
מאחל לך רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)