מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול שורש וכתרים - שאלות!! דחוף!!!עדידי25/10/2009
שלום, נקבע לי טיפול שורש באופן דחוף באחת מקופות החולים, לא אציין שם...
הייתי רוצה להתייעץ לגבי הצעה המחיר שניתנה לי על הטיפול המלא לשן:
טיפול שורש 3 תעלות: 537
מבנה מיידי: 242
כתר אקריל זמני (יחידה בגשר זמני): 151
כתר חרסינה על מתכת (חצי אצילה): 959
האם הגיוני? שווה ללכת למרפאה פרטית?
האם על כל טיפול שורש יש צורך בכתר????
מדובר בשן מס' 35
עוד שאלה:
בשן אחרת , בצד השני: נעשה לי טיפול שורש לפני שנה במרפאה פרטית אבל הרופא לא שם לי מבנה או כתר אלא סתימה לבנה.
התחלתי לחוש כאבים והרופאה מקופת-החולים אמרה לי שיש צרוך לשים לי מבנה וכתר גם על השן הזאת (עוד 1000 שקל :-/)
השאלה היא: למה הרופא מהמרפאה הפרטית לא שם את הכתר מלכתחילה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש וכתרים - שאלות
ד''ר ניצן שלזינגר28/10/2009שלום עדידי,
ברפואה כמו באהבה - אין אף פעם ואין תמיד.- כך גם לגבי שאלתך -" האם על כל טיפול שורש יש צורך בכתר?"
בד"כ שן שעוברה טיפול שורש רוב הכותרת שלה ניזוקה וקיימים רק קירות דקים - ולכן ביצוע של מבנה ( אשר מקבל את העיגון שלו מן השורש) וכתר ( אשר חובק את השן ב 360 מעלות) מחזיקם את השן, ומונעים שבר של הכותרת בהמשך. כמובן שישנן שיניים אשר רוב הכותרת שלהן שלמה במקרים כאלה ניתן לשקול ביצוע של סתימה או רק מבנה ללא כתר. ( שן 35 הינה שן עם כותרת קטנה יחסית) יש לשקול כל מקרה לגופו.
לגבי עלויות קשה להתייחס לכך בפורום.
לגבי שאלתך השניה-
העובדה שבוצעה סתימה על שן עם טיפול שורש - אינה גורמת לכאב מן השן. הכאב יכול לנבוע מסיבות שונות כגון - דחיסת מזון בין השיניים או תהליך דלקתי מתחת לטיפול השורש הקיים. ואז יש צורך בחידוש טיפול שורש.
יש לבחון את השן במידה והמקור הינו דחיסת מזון ( מצב בו נוקדת המגע בין השיניים אינה מספיק טובה ) אז יש לשקול האם לחדש סתימה או לבצע מבנה וכתר.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)