מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות מטרידות! חייבת הרגעה!דידי03/11/2009
שלום, עשו לי טיפול שורש.
בהתחלה נאמר לי שיתבצע עליי טיפול שורש של 3 תעלות אך בפועל נעשה טיפול של 2 תעלות.
האם זה אומר שעדיין יש תעלה אחת "חולה" שלא הוציאו לי?
האם יכול להיות שהרופא שלי לא הצליח להגיע לתעלה השלישית ופשוט "וויתר" עלייה?
אני מודאגת כי גם אחרי הטיפול יש לי כאבים!
עד כה עבר שבוע ויש על השן סתימה זמנית.
בתוכנית הטיפול שלי יש עוד שלב של מבנה וכתר.
שאלות:
למה צריך מבנה? האם לכל טיפול שורש יש צורך במבמנה? ומה לגבי כתר? האם כל טיפול שורש צריך "להיחתם" בכתר?
ומה התהליך של בניית הכתר על השן? מה קורה לשן? האם נהיית חלשה יותר? מוגנת יותר?
כמה זמן מחזיק מבנה וכמה זמן מחזיק כתר?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי שלום
ד''ר לאה יעקובי04/11/2009נראה לי שד"ר שלזינגר ענה על חלק משאלותייך.
אך על מנת להרגיע אותך אענה בשנית:
כל שן בפה יש לה מספר תעלות מסויים.לשיניים טוחנות בדרך כלל יש 3 עד 4 תעלות.נדיר אך קורה שגם בשיניים אילו יש 2 תעלות ולפעמים גם אחת.את לא ציינת את מספר השן בה ביצעו את טיפול השורש ולכן קשה לי לענות לך על השאלה לגבי מספר התעלות בשן ספציפית זו.
אני סומכת על מקצועיות רופא השיניים שלך ולא נראה לי שרופא שיניים יכול "לוותר" להגדרתך על תעלה.ברוב המקרים לאחר ביצוע טיפול השורש יש כאבים באיזור,בעיקר בנגיעה ולעיסה.אם יש לך ספקות תמיד אפשר לבקש חוות דעת נוספת אצל רופא אחר(מצריך צילום ובדיקה קלינית)
המשך הטיפול בשן שעברה טיפול שורש זה ביצוע מבנה וברוב המקרים כתר.לאחר ביצוע טיפול השורש השן אינה ניזונה ועקב זאת היא יבשה ושבירה יותר.בנוסף לזה בזמן טיפול השורש אנו מוצאים חלק גדול מחומר שן בשביל ליצור חלל גישה טוב ונוח לעבודה על התעלות.קחי בחשבון שלא סתם היית צריכה טיפול שורש, ככל הנראה זה תוצאה של עששת נרחבת או שבר בכותרת השן או שיחזור מאוד גדול בכותרת השן.חומר רב מכותרת השן איננו ולכן יש צורך בחיזוק השן ע"י מבנה שמאחד בין החלק הכותרתי לחלק השורשי של השן.כתר חובק את החלק הכותרתי של השן ומגן עלייה מפניי נזקים בזמן לעיסה.
מקווה שעניתי לשאלותייך והצלחתי להרגיעך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)