שאלות מטרידות! חייבת הרגעה!

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שאלות מטרידות! חייבת הרגעה!
    דידי
    03/11/2009

שלום, עשו לי טיפול שורש.
    בהתחלה נאמר לי שיתבצע עליי טיפול שורש של 3 תעלות אך בפועל נעשה טיפול של 2 תעלות.
    האם זה אומר שעדיין יש תעלה אחת "חולה" שלא הוציאו לי?
    האם יכול להיות שהרופא שלי לא הצליח להגיע לתעלה השלישית ופשוט "וויתר" עלייה?
    אני מודאגת כי גם אחרי הטיפול יש לי כאבים!
    עד כה עבר שבוע ויש על השן סתימה זמנית.
    בתוכנית הטיפול שלי יש עוד שלב של מבנה וכתר.
    שאלות:
    למה צריך מבנה? האם לכל טיפול שורש יש צורך במבמנה? ומה לגבי כתר? האם כל טיפול שורש צריך "להיחתם" בכתר?
    ומה התהליך של בניית הכתר על השן? מה קורה לשן? האם נהיית חלשה יותר? מוגנת יותר?
    כמה זמן מחזיק מבנה וכמה זמן מחזיק כתר?

תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דידי שלום

ד''ר לאה יעקובי
    04/11/2009

נראה לי שד"ר שלזינגר ענה על חלק משאלותייך.
    אך על מנת להרגיע אותך אענה בשנית:
    כל שן בפה יש לה מספר תעלות מסויים.לשיניים טוחנות בדרך כלל יש 3 עד 4 תעלות.נדיר אך קורה שגם בשיניים אילו יש 2 תעלות ולפעמים גם אחת.את לא ציינת את מספר השן בה ביצעו את טיפול השורש ולכן קשה לי לענות לך על השאלה לגבי מספר התעלות בשן ספציפית זו.
    אני סומכת על מקצועיות רופא השיניים שלך ולא נראה לי שרופא שיניים יכול "לוותר" להגדרתך על תעלה.ברוב המקרים לאחר ביצוע טיפול השורש יש כאבים באיזור,בעיקר בנגיעה ולעיסה.אם יש לך ספקות תמיד אפשר לבקש חוות דעת נוספת אצל רופא אחר(מצריך צילום ובדיקה קלינית)
    המשך הטיפול בשן שעברה טיפול שורש זה ביצוע מבנה וברוב המקרים כתר.לאחר ביצוע טיפול השורש השן אינה ניזונה ועקב זאת היא יבשה ושבירה יותר.בנוסף לזה בזמן טיפול השורש אנו מוצאים חלק גדול מחומר שן בשביל ליצור חלל גישה טוב ונוח לעבודה על התעלות.קחי בחשבון שלא סתם היית צריכה טיפול שורש, ככל הנראה זה תוצאה של עששת נרחבת או שבר בכותרת השן או שיחזור מאוד גדול בכותרת השן.חומר רב מכותרת השן איננו ולכן יש צורך בחיזוק השן ע"י מבנה שמאחד בין החלק הכותרתי לחלק השורשי של השן.כתר חובק את החלק הכותרתי של השן ומגן עלייה מפניי נזקים בזמן לעיסה.
    מקווה שעניתי לשאלותייך והצלחתי להרגיעך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו