פיסטולה

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• פיסטולה
    חובי
    13/12/2009

באחד מהשיניים הטוחנות שלי יש טיפול שורש וכתר מלפני עשור.
    לפני שלושה חודשים ביצעתי צילום סטטוס לכל השיניים, ולא אותר כל תהליך בשן זו.
    לפני חודשיים פתאום הופיעה לי פיסטולה בחנייכים בצמוד לשן. רופא השיניים ביצע צילום, לא זיהה קשר בין הפיסטולה לשן והמליץ על אנטיביוטיקה. הפיסטולה עברה אולם לפני יומיים חזרה.
    בצילום נוסף שביצע רופא השיניים הוא איתר שמקור הזיום הוא בשורש ויש לבצע חידוש טיפול שורש.

השאלה שלי - מה קודם למה. הזיהום בשורש או הפיסטולה. האם ייתכן שמקור הפיסטולה הוא לא מהשן, אולם הזיהום התפשט לתוך השורש, או שמא תמיד מקורה של פיסטולה בחנייכים היא מהשן.

שנית - האם קיימת אפשרות לטיפול ללא הורדת כתר וחידוש טיפול שורש. למשל באמצעות ניתוח בו יגיעו מהחנייכם לשורש. שמעתי שקיימת טכנולוגיה כזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסטולה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיסטולה

ד''ר ניצן שלזינגר
    16/12/2009

חובי שלום,
    בד"כ כתוצאה מזיהום שמקורו בשן מתפתחת פיסוטלה ( ולא להיפך)., השושר המזוהם גורם לדלקת מסביב לשורש, הדלקת יוצרת אבצס אשר בתוכו נאספת מוגלה אשר מחפשת את דרכה החוצה . המוגלה מוצאת לה את דרכה אל מחוץ לעצם ע"י יצירת פיסטולה . הפיסטולה בעצם הינה פתח יציאה של המוגלה החוצה.
    במקרה בו קיים כתר + מבנה וטיפול שורש - ניתן לשקול גישה ישירה אל הנגע של השורש דרך החניכיים לפרוצידורה הזו קוראים אפיסקטומי- מזיזים את החניכים ומגעים אל השורש הנגוע דרך העצם , מנקים את המקום ולעיתים סותמים את השורש עם חומר סתימה.
    אפיסקטומי יבוצע רק במידה וטיפול השורש הקיים נראה טוב, והמקור של הפיסטולה אינו בסדק של השורש.
    בהצלחה
    דר' ניצן שלזינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו