שתלים

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שתלים
    nataly
    27/01/2010

הי
    לפני כמה שנים שברתי שתי שיניי הקדמיות-עשו לי השתלת עצם ושתלים -כעת עברה שנה ואני יכולה לעשות שיקום על גבי השתלים אבל קודם אני צריכה לעשות חשיפת שתל ורציתי לשאול האם הפרוצדורה גורמת להתנפחות של הפה או זמן החלמה..כי לאחר ההשתלת עצם שבועיים הייתי בבית כי לא נכנס לי הפליפר לתוך הפה מרוב הנפיחות....
    דבר שני-כמה זמן צריך לחכות לאחר חשיפת השתל עד שמותר לבצע את השיקום עצמו על גבי השתלים?
    -האם לאחר חשיפת השתל מותר לחכות ככמה חודשים נגיד ..עד לשימת הכתר עצמו (כי כרגע אני מחפשת משקם ואולי יקח זמן עד שאמצא משקם לרוחי)או שזה עלול לגרום נזק כשהשתל בחוץ?
    דבר שלישי ואחרון- עלתה מחשבה בראשי בכלל לא לעשות את חשיפת השתל והשיקום כי התאהבתי בפליפר שלי הוא נראה מצוין ואסטתי ..האם השארות עם פליפר יכול לגרום נזק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתלים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתלים

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/02/2010

ליטל או נטלי שלום,

חשיפת שתל בד"כ אינה גורמת לנפיחות, היה פעולה כירורגית מינורי. למעט מקרים בהם מנצלים את חשיפת השתל לביצוע של תוספת עצם או הזזת החניכיים . במקרים כאלו הריפוי יהיה קצת יותר סוער.

בחשיפה רגילה של שתלים מחכים כשבועים בד"כ עד ללקיחת מידות על מנת לאפשר לחניכיים לעבור ריפוי. (ישנם מצבים בהם ניתן לקחת מייד עם החשיפה את המידות ולהמשיך בשיקום).

ניתן להמתין בין החשיפה של השתל לבין השיקום - זמן כמעט בלתי מוגבל. אולם יש לזכור כי במצבים מסויימים רצוי לבצעאת השיקום בסמיכות לחשיפה- בעיקר כאשר קיים פליפר הלוחץ על המקום.

לשאלתך האחרונה - הפליפר עלול לגרום לנזק לרקמה מסביב לשתל ואף לשיניים הסמוכות (עליהן הוא נסמך) .

בהצלחה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו