מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עששת וטיפול שורשנטלי06/02/2010
שלום רב ושבת שלום
אני אחרי לידה ויש לי עששת פה ושם בשיניים. 3 מהן למטה. אחת ליד השניה. ברצף. הבעיה שאני רואה שזה ממש נראה לעין ואפילו עמוק (נוטה לכיוון השורש). כבר התחלתי להרגיש רגישות אחרי אוכל וזה ממש לא נעים.
מחר אני קובעת תור לבדיקה והערכת מצב/טיפול נדרש והצעת מחיר. בקיצור את הפורצדורה הנדרשת. אני מתכוונת לעשות זו במרפאה השייכת לקופ''ח שלי. אני מבוטחת במגן זהב.
קראתי שבעת ביצוע טיפול שורש קיים סיכון לאיבוד רוב החומר של השן ולכן משתחררים הביתה עםן "הלבשה" של כתר זמני על השן עצמה בכדי למנוע שבר לא רצוי העלול להיגרם בזמן לעיסה או משהו.
שאלתי היא..מבצעים "הלבשת" שן של חרסינה קבועה בסיום הטיפול על שלושתן בהנחה והן צמודות זו לזו? מה עם העניין שאם צבע השיניים האלה לא תהינה מותאמות לשאר השיניים? האם במקרה שכזה עושים כתר שהוא ארוך ונועד להלבשה על כל הלסת שזה מכסה באופן עקרוני גם את השיניים הבריאות וכך מסירים את זה בלילה ומלבישים חזרה בבוקר? קיימת פרוצדורה שכזו? אפשר לבקש? או שמבצעים כתר "בחלקים"?
אני מעוניינת בטיפול עקרוני, כמה שזה יימשך אבל כמו שאומרים, פעם אחת לתמיד. במיוחד שאני בת 25.
בתודה מראש, נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטלי שלום
ד''ר ניצן שלזינגר11/02/2010נטלי שלום,
לפני הכל יש לטפל בעששת- ואז תדעי אם ואיזה שן נזקקת לטיפול שורש..
במידה ויש צורך בטיפול שורש ,רק השן הזו תזדקק כנראה לכתר.
ישנן כתרים שנראים מצויין ולא ניתן להבחין בינם לבין השיניים הטבעיות (הכל שאלה של מחיר).
האם לחבר או לבצע כל כתר בנפרד - הדבר נקבע בד"כ משיקולים שונים , אני מניח כי הרופא המטפל יסביר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)