תופעות לואי לאחר השתלת שיניים

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• תופעות לואי לאחר השתלת שיניים
    שושנה
    31/03/2010

עברתי השתלה בלסת תחתונה וכשבוע לאחר מכן עדיין אני חשה שחלק מהלסת התחתונה בחלק החיצוני בפנים רדומה. כמו כן בשפתיים יש לי עקצוצים.
    לפני מספר ימים פניתי לרופא בעניין והרופא אמר שהכל סדיר יחד עם זאת נראה לי מוזר שעדיין יש תופעות מסוג אלו

האם מדובר בתופעות שכיחות להשתלה ואם כן כמה זמן הם אמורות להמשך

תודה על תגובתם המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שושנה שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/04/2010

הלסת התחתונה מעוצבבת ע"י עצב אשר עובר בתוך הלסת.
    בד"כ לפני ביצוע שתלים יש לבצע CT אשר יוצר הדמיה של נפח העצם ומיקום העצב. לפי הדמיה זו ניתן לתכנן האם ניתן להשתיל ואיזה אורך וקוטר של שתל ניתן להחדיר.
    במידה והעצב של הלסת נפגע - יהיה מצב של חוסר תחושה ו/או עיקצוצים בפנים או בשפתיים.
    ישנם מצבים בהם אין פגיעה ישירה בעצב , אבל כתוצאה מן הניתוח יש באזור בצקת אשר לוחצת על העצב ומתקבלת תחושה של הרדמה ועיקצוצים - התופעה הזו חולפת כאשר הבצקת נעלמת - (בין שבוע ל3שבועות).
    במידה וקיימת פגיעה ישירה בעצב- הרי שמידה וחוסר התחושה מושפעת מגודל הפגיעה בעצב. ואז משך ההחלמה הינו שבועות עד חודשים ולעיתים התחושה לא חוזרת למקום.
    בכל מקרה ממליץ לך לקחת ויטמין B-12 אשר עוזר בריפוי מעטפת העצבים.
    מאחל לך החלמה מהירה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו