לדר' ניצן - יעוץ

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• לדר' ניצן - יעוץ
    קארין 30
    16/05/2010

שלום
    עברתי לפני 4 שנים אפיסקטומי והשתלת עצם בשן 21 וחתכו לי קצת מהחניכים למעלה ומאז יש לי כאבים ורגישות כשאני לוחצת על השפה מתחת לאף שבאזור המנותח .כירורג אשר עובד איתי אמר לי ישר לעקור את השן ולבצע שתל+מבנה וכתר ניגשתי למומחית לט"ש והמליצה לי לבצע חידוש ט"ש ולעשות שוב השתלת עצם כי היא בשיטה ישנה ויש דליפה(שן זו ארוכה קצת יותר מהשניה מאחר והחניכיים לא ירדו לי) אני עובדת בתחום כמזכירה קרוב ל-9 שנים ויודעת שלעבור שוב ניתוח כזה מסכן את השן והיא תעקר מתי שהוא ואני די מבולבלת שכל רופא נותן חוות דעת שונה ומאחר וקיבלתי 2 חוות דעת שונים מהנסיון שלך הייתי רוצה להתייעץ:
    1. מה הטיפול שאתה ממליץ לי לעשות?האם אתה ממליץ לבצע שוב השתלת עצם באותה שן?
    2. האם הארכת כותרת לא מזיקה לשן?
    3.במידה ואני לא מעוניינת בעקירה ושתל מה האפשרות הנוספת? זה שיניים קידמיות וחשוב לי שזה יהיה אסתטי וגם רוצה להגיע לקו חניכיים שוות.
    לטיפולך אודה
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדר' ניצן - יעוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרן שלום,

ד''ר ניצן שלזינגר
    21/05/2010

על מנת לתת יעוץ מתאים יש לבצע בדיקה ובחון את צילומי הרנטגן הרלוונטיים.
    לכן קשה לי לתת לך תשובה האם כדאי לבצע שוב חידוש טיפול שורש+ בנית עצם או לבצע שתל.
    כל מומחה מייעץ מתוך ראית עולמו.
    בכל מקרה צריך לזכור כי מדובר באזור אסטטי והתוצאה צריכה להיות טובה . במידה ותבצעי עוד הארכת כותרת - קיים סיכוי לאיבוד עצם נוסף ויכתן ובמידה והשן תעקר יהיה קשה לקבל מתאר חניכיים סימטרי.
    במידה ואיבדת חלק מן החניכיים וקיים חוסר סימטריה - ניתן למשוך את השן כלפי חוץ בצורה אורתודנטית ובכך למשוך את העצם והחניכיים בחזרה למקומם המתאים. לפעולה הזו קוראים הבקעה מאולצת ( ניתן לבצע הבקעה מאולצת גם לפני העקירה ובכך להגיע להשתלה כאשר מצב העצם טוב והסיכויים לקבלת תוצאה אסטטית טובים יותר).
    במידה והשן אינה נעקרת הרי שכנראה יש לבצע חידוש טיפול שורש (על פי העדות שלך).
    לגבי החלופות במידה והשן נעקרת - הרי שקיימות מספר חלופות לכל אחת יתרונות וחסרונות:
    1. שתל .
    2. גשר רגיל - במקרה זה יש להוריד חומר שן מן השיניים הסמוכות ואז להתקין את הגשר ( בד"כ במקרה כזה נהוג לבצע כתרים על כל 4 השיניים הקדמיות - משיקולים אסטטיים).
    3. גשר מרילנד- למעשה כתר אשר נתמך על השיניים המוכות ע"י מעין כנפיים אשר מודבקות על החלק הפנימי של השן - הדבר מונע פגיעה בשינים הללו - אבל יש צורך במרווח בין השיניים התחתונות לעליונות על מנת ש"הכנפיים" הללו לא יפריעו לסגירה הרגילה.
    מאחל לך הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' ניצן

קארין 30
    21/05/2010

שלום,
    יש ברשותי צילום פריאפיקלי מתאריך: 11.11.09 מקווה שזה רלוונטי ותוכל ליעץ לי יעוץ נכון וטוב
    במידה והצילום לא קריא אשלח לך עדכני תעדכן אותי בבקשה.
    תודה. סוף שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שלי,

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/05/2010

לא ניתן לראות מספיק טוב - איכות הצילום אינה מספקת. במידה ויש לך צילום טוב יותר או כזה שצולם ישירות כצילום דיגיטלי - יהיה קל יותר לראות את מצב השן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' ניצן מצורף צ. פריאפקלי

קארין 30
    24/05/2010

שלום
    מצורף צילום מקווה שתוכל לראות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן שוב שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    27/05/2010

הצילומים הללו לא מאפשרים התרשמות טובה
    יש לבצע בדיקה קלינית + צילום איכותי
    ממליץ לך לפנות לרופא שיניים שקיבלת עליו המלצות ולבצע את הבדיקה.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו