שן עם סתימה גדולה

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שן עם סתימה גדולה
    נתי
    28/06/2010

שלום,

יש לי סתימה גדולה בשן טוחנת... לפני שנה החלפתי אותה... כי היהא התפרקה.. הכל היה בסדר.. ואז התחילו הכאבים של הקור וחום...וגם כאבים מוזרים בחניכים מסביב לשן.. הרופאה אומרת שהכל תקין לחלוטין וציינה כי הסתימה קרובה לשורש לכן יש מצב שזה יגיע לטיפול שורש.. הכאבים הם נסבלים ומורגשים בתדירות נמוכה, אך לפעמים גם השן כואבת מעצמה גם שאני לא אוכלת וכו'...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן עם סתימה גדולה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך..

נתי
    28/06/2010

מבלי לחשוב יותר מדי ביקשתי סתימה כסופה.. האם יכול להיות שאני רגישה יותר עצם זה שהיא כסופה ולא לבנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתי שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    28/06/2010

על פי התיאור שלך מדובר בשן עם שחזור גדול ועמוק הקרוב לצורך בטיפול שורש. בנוסף את מדווחת על כאב ספונטני ( ללא כל גירוי )- במידה והכאב מופיע ללא גירוי לקור - הרי שיש צורך בטיפול שורש .
    סתימת אמלגם ( כסופה) - הינה סתימה מתכתית ומאחר וכך מעבירה ביתר קלות גירוי של טמפרטורה, בד"כ שמים חומר מבודד על מנת למנוע את מעבר הגירוי אל החלק החי של השן ( מוך השן).
    סתימה מרוכבת - סתימה לבנה מעבירה הרבה פחות גירוי של טמפרטורהובנוסף נקשרת באוופן כימי לשן ואף יכולה לחזק את קירות השן - במידה והיא נעשית בצורה הנכונה.
    מאחל לך הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדילמה היא

נתי
    29/06/2010

תודה על ההסבר המפורט...
    במידה ואני מחליטה שאין לי מה לעשות, כי השן מציקה וזו עובדה... האם כדאי לנסות לעשות בשן סתימה חדשה ולבנה ולא ללכת ישר על טיפול שורש ולהורג את השן.? האם כדאי לחפור עוד טיפה בשן על מנת להציל אותה ולא להרוג אותה?
    מה אתה היית ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו