טיפול שורש

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• טיפול שורש
    שחר בינדר
    30/06/2010

היי, קוראים לי שחר ואני בת 14.
    לפני כחצי שנה בערך עשיתי טיפול שורש בשן קדמית, הטיפול עצמו הצליח אבל השן השחירה....
    הלכתי להתייעצות אצל שני רופאים שונים אחד טען שעדיף לעשות הלבנה מכיוון שיש מספיק חומר (של הסתימה) ושאני צעירה מידיי מכדיי לעשות כתרים בשיניים קדמיות והשני טען את אותו הדבר אבל הזהיר אותי שיכול מאוד להיות שהשן תעבור תהליך ספיגה של החומר שמלבין את השן ותאכל....
    אשמח לחוות דעת נוספת בקשר לשן. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום שחר

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/07/2010

גיל 14 הוא אכן צעיר מדי לביצוע של כתר קבוע , הסיבה לכך הינה שינויי הגדילה שאת עוד אמורה לעבור.
    לשיניים לאחר טיפול שורש יש נטיה להשחיר- ניתן לפתור זאת על ידי הלבנה פנימית של השן.
    אולם בהלבנה פנימית של שן שעברה טיפול שורש- קיים חשש של דליפה של חומר ההלבנה אל העצם ואז עלולה להיווצר ספיגה של חלק מן העצם התומכת בשורש השן.
    בדרך כלל ככול שיש יותר חומר שן הסיכוי קטן יותר לתופעה של ספיגה, אבל אף אחד לא יכול להטיח כי הדבר לא יקרה.
    במידה והצבע כל כך מפריע , ניתן לבצע כתר זמני מעבדתי אשר מתאים לצבע של יתר השיניים שלך ובגיל בוגר יותר לבצע כתר חרסינה סופי.
    עלי לציין כי לכתר הזמני יש נטיה לשנות את צבעו במשך הזמן, ניתן להחליף אותו בעת הצורך.

מאחל לך הצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו