לד"ר ניצן

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• לד"ר ניצן
    .גולשת
    22/09/2010

שלום וחג שמח!!!
    שאלה כללית:
    סטטיסטית, (בארץ ובעולם), מהו אחוז ההצלחה בהשתלת שיניים ?
    ומה לגבי חולים בסכרת, המאוזנים באיסולין?
    תודה,
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ניצן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום סיגל

ד''ר ניצן שלזינגר
    26/09/2010

אחוז ההצלחה של השתלת שתלים דנטליים בתנאים אידיאליים הינו בין 94-96% של הצלחה.
    לגבי חולי סכרת- במידה והסכרת מאוזנת הרי שאין כמעט הבדל באחוזי ההצלחה מן המטופלים שאינם סכרתיים.החשיבות אצל חולי הסכרת היא שלא יהיו קפיצות גדולות ברמות הסוכר. כלומר גם אדם ם רמת סכרת גבוהה כמו למשל 200 במידה ובסך הכל הרמה הזו נשמרת , הרי שסיכוי ההצלחה גדול. ( כמובן מי שי לו רמות סוכר מאוזנות מצבו טוב אף יותר).
    בברכת חג שמח.
    :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה מתבקשת...

.גולשת
    26/09/2010

תודה לך על התגייסותך להשיב לי.
    ...ובכל זאת.. האם ידועים לך ערכים סטטיסטים בארץ של השוואה בין סיכויי הצלחה של השתלות שיניים בקרב סכרתיים?
    אחוזי ההצלחה שציינת מאד גבוהים בהתייחס לטיפול רפואי. אני מניחה שנעשו השוואות בין השתלות לאדם שאיננו סכרתי, לזה שהוא כן.
    ציינת אמנם שאיזון מוחק כמעט את ההבדל, האם תוכל להפנות אותי למחקר שנעשה ע"י אוניברסיטה בפקולטה לרפואת שיניים בארץ על השוואה כזו?
    ועוד משהו:
    נושא האיזון הוא יחסי. אני מבינה שאתה מתייחס לערכי המוגלובין A1C.
    האם אדם מאוזן לגבי דבריך הוא זה, שערכיו בטווחים הנורמאלים הנ"ל באיזו תקופה? חודש? כמה חודשים? יותר?
    אני שואלת, כי אני לא הייתי מאוזנת במשך שנים ארוכות (מעל 300 mg%) ומאז שהתחלתי להזריק אינסולין, לפני חודש, הערכים מתייצבים על 190-160 שהם גם גבוהים עדיין.
    תודה לך.
    וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    28/09/2010

אני מצרף כאן מאמרים :
    אחד משנת 1999
    [a href='http://' id='link']http://www.pidentalcenter.com /PDFs/DentalImplantDiabeticPatient.pdf[/a]

שם יש הרבה נתונים אשר יתנו לך תשובות לגבי סכרת והשתלות שיניים.
    תקציר נוסף ממחקר שנערך בשנת 2002

ומאמר נוסף משנת 2010

http://www.massdental.org/uploadedFiles/5_ Publications/Journal/Spring_2010/SP10_Diabetes.pdf

קראי בעיון את המאמרים , מן המסקנות עולה כי ניתן לטפל בהצלחה בחולי סכרת בתנאי שרמת הסוכר יציבה. יש לשמור כמובן על נקיון וכן לקיחה של אנטיביוטיקה לאחר הטיפול.

לגבי כמה זמן נחשב כמאוזן - יש לברר אצל הרופא המטפל בסכרת - נראה לי כי במידה והיציבות נמשכת מעל לשלושה חודשים ניתן להתייחס אל המצב כיציב. . כמובן שיש לשמור על היציבות גם לאחר ההשתלה.
    מניסיוני שעורי ההצלחה אצל סכרתיים מאוזנים היו דומים לאילו שאינם סכרתיים.
    בברכת חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ניצן, מקווה שאתה רואה

.גולשת
    01/10/2010

לד"ר ניצן.
    תודה לך על המאמץ, הטירחה להשיב לי ולחפש מראה מקום.
    הרגעת אותי. יש לי בעייה קשה בשיניים, וטופלתי (דווקא בחברת בת של קופ"ח, מקום מסודר,אך הרבה שיניים , כתרים, נשברו, נסדקו. ובעצם, כל פעולה שנעשתה לתיקון, בסופו של דבר, השיניים שטופלו נשברו ונשארו לי שאריות... )
    יש לי תחושה, (אחרי שנים של טיפול) שגם לרופא יש חלק בכך. שכן,הרופא המטפל "נלחם" על כל שן, בשעה שבייעוצים אחרים נאמר לי ש"לא שווה" להילחם על שן זו אחרת כי "לא תחזיק מעמד וחבל להשקיע להשאיר אותה" (ייעוץ ע"י מנתח) והרופא שלי בכל זאת בכל פעם מחדש ניסה, וכל פעם עברתי טיפולים ארוכים, ניתוחים, ובסוף השיניים נעקרו, ואחרים נשברו ונסדקו ולא החזיקו מעמד.
    אני מלאת הערכה לאופטימיות של הרופא שלי, אך כל הפה שלי מלא בשיניים שנשברו מטיפולים שעשה, ועתה החלטתי סופית, שאפסיק להגיע אליו. (למרות שאני מאד מחבבת אותו, והוא מאד השתדל תמיד והשקיע מאד. ) יתכן גם, שהעובדה שלא למד בארץ, אלא בארץ עם רמת רפואת שיניים לא גבוהה, תרמה לכך?.... הרי בכל פעם, הוא התייעץ עם המומחה/מנתח שאמר: תעקור ולא שמע לו בסוף. ועוד שן ועוד שן ועוד שן הובלה... אחר כבוד לעקירה אחרי סבל של טיפולים קשים וממושכים.
    היום מתחשק לי להציל את מה שנשאר, אך התוכנית שניתנה לי, זה עקירת השברים שנותרו בפה, והשתלות שיניים.. ועם כל הכאב לעזוב אותו, הייתי רוצה לפנות לרופא שיניים שלמד בארץ (אם כי אני לא חושבת שיש בכך נוסחה להצלחה, אך לפחות זה מקנה ביטחון, שיש לו ידע..... ואולי גם ניסיון בארץ...)
    הבעיה היחידה שנותרה, זה העלות האדירה של טיפול כזה.... ואני, שמרוויחה במשרה חלקית (אין לי משפחה) צריכה לעבוד כמה שנים עד שאחסוך מספיק כסף לכך.
    עצוב. ולכן שיתפתי אותך. אך אני נחושה בדעתי לא לסבול כל כך בעתיט מפה חסר שיניים. ואתחיל לאט לאט לאט לאט לאט...... עד שיהיה לי סכום, שאוכל לעשות משהו איתו.
    חבל שכמעט כל תחומי הבריאות מסופסדים...ודווקא שיניים, מותירים אותך עצוב, כאוב, מאוכזב, וחסר אונים.
    הייתי ממליצה לכל אחד מהקוראים, להתחיל לחסוך... איש לא יכול לצפות אם לא יגיע למצבי.
    ותודה מכל הלב על כך שהגעת בקריאה עד שורה זו.....
    שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו