מומחה טיפולי שורש

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום
 
  • מומחה טיפולי שורש
    לירז
    08/10/2010

    בפרסומים של מומחים בתחום טיפולי השורש מוזכר שוב ושוב ציוד וטכנולוגיות מיוחדות.
    אני נחבלתי בשיניים הקדמיות, והופנתי למומחה טיפולי שורש לביצוע 6 טיפולי שורש. במרפאה שאני מטופלת בה אין ציוד טכנולוגי מיוחד כגון טלסקופ מיקרוסקופי או דומה, אולם מומחה לטיפולי השורש מגיע בתדירות מסויימת לבצע טיפולים אלו ללקוחות המרפאה.
    1. שאלתי הראשונה היא האם הציוד הנ"ל הכרחי לביצוע טיפולי שורש ע"י מומחה בשיניי הקדמיות (תעלה אחת?), במטרה להציל אותן אחרי חבלה, או שהוא רק בגדר יתרון שניתן להתגבר עליו במומחיות או בדרך אחרת?
    2. שאלתי השניה היא האם לאחר כל טיפול שורש יש לבנות כתר או שקיימת אפשרות להשאיר את השיניים עם המבנה בלבד, באם לא נחבלה כותרת השן?

    בתודה מראש,

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מומחה טיפולי שורש

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מומחה טיפולי שורש - תגובה

    ד''ר ניצן שלזינגר
    10/10/2010

    לירז שלום,
    השימוש באמצעים כמו מיקרוסקופ לצורך טיפולי שורש הינו יתרון אבל לא תמיד יש בו צורך. בשיניים קדמיום עם תעלה אחת בד"כ הטיפולים פשוטים ואינם דורשים אמצעים מיוחדים.
    בד"כ הצורך בטיפול שורש נובע מפגיעה בכותרת השן - אם על ידי עששת או ע"י טראומה אשר גרמה לשבר בכותרת השן - במקרים אילו בד"כ רצוי לבצע כתר על מנת לשמור על השן.
    במקרים בהם השן קיבלה מכה אשר גרמה לאובדן החיות של השן אבל ללא פגיעה בכותרת השן. ניתן לבצע טיפול שורש ללא כתר - יש לזכור כי ברבות הזמן השן שעברה טיפול שורש עלולה לשנות את צבעה לכהה יותר. אז ניתן לשקול הלבנה או בצוע כתר.
    במקרה שלך(האם השיניים הללו באותה הלסת?? האם השיניים הלו נמצאות ברצף??)) - במידה וחלק מן השיניים בכל מקרה דורשות בצוע כתר הרי שכדאי לשקול לבצע הכתרה של כל השיניים שעוברות טיפול שורש על מנת לקבל תוצאה אסטטית יפה
    מאחל לך בהצלחה :-)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו