כאב בשן ושתל או גשר לידה

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• כאב בשן ושתל או גשר לידה
    מיכאל
    02/11/2010

שלום,

יש לי שן עליונה עם סתימה עמוקה שכואבת (בעיקר בערב, או בזמן אכילה \ שתייה. גם קצת הקרנת הכאב לראש). רופא אמר שהיא לא מחייבת טיפול כרגע, אבל אני מניח שאם כאבים לא יעבור לא תהיה ברירה אלא לעשות טיפול שורש.

ליד השן ההיא (שנייה מאחורה) הייתה שן שעקרו, ועקב סיבוך שהיה - אין עצם בין החור לבין סינוס . נאמר לי שאפשרי לעשות שתל אך זה מסובך ויקר.

השאלה שלי האם כדאי לי לעשות טיפול שורש בשן שתארתי, על מנת להשתמש בה אחר כך לצורך בניית גשר מעל החור שלידה? או שאז יהיה צורך להוריד גם את השן שמצד שני של החור? איך זה יהיה בהשוואה לשתל מבחינת עמידה בזמן, ומחיר?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשן ושתל או גשר לידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בשן ושתל או גשר לידה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    08/11/2010

מיכאל שלום,
    ל פי התיאור שלך נראה כי יש לבצע טיפול שורש בשן המדוברת- בד"כ כאשר יש הקרנת כאב ספונטנית , אין מנוס מלבצע טיפול שורש.
    במידה ואתה מעוניין בגשר יהיה צורך גם להכין את השן השניה הסמוכה אתר של השן שנעקרה. במידה והשן הזו תעבור הכנה , יתכן ויהיה צורך לבצע גם בה טיפול שורש + מבנה.
    האם כדאי לבצע גשר או לבצע שתל:
    יש לבחון את המצב לפי מידת הקושי בביצוע השתל ( האם יש צורך בביצוע הרמת סינוס או השתלת עצם? או לפי מצב השן השניה ( לא זו שזקוקה לטיפול שורש ) האם קיים בה שיחזור גדול או שהשן שלמה ללא סתימה ??
    מבחינת עלות בד"כ עלות של גשר 3 יחידות דומה לעלותך של שתל+ מבנה וכתר .
    במקרה שלך בכל מקרה תזדקק לכתר על השן עם הכאבים כך שבמידה ותבחר באופציה של השתל העלות במקרה זה תהיה גבוהה יותר מאשר גשר ללא שתל ( אבל אז הקרבת את השן השניה).
    מקווה שהייתי לעזר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו