מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב בשן ושתל או גשר לידהמיכאל02/11/2010
שלום,
יש לי שן עליונה עם סתימה עמוקה שכואבת (בעיקר בערב, או בזמן אכילה \ שתייה. גם קצת הקרנת הכאב לראש). רופא אמר שהיא לא מחייבת טיפול כרגע, אבל אני מניח שאם כאבים לא יעבור לא תהיה ברירה אלא לעשות טיפול שורש.
ליד השן ההיא (שנייה מאחורה) הייתה שן שעקרו, ועקב סיבוך שהיה - אין עצם בין החור לבין סינוס . נאמר לי שאפשרי לעשות שתל אך זה מסובך ויקר.
השאלה שלי האם כדאי לי לעשות טיפול שורש בשן שתארתי, על מנת להשתמש בה אחר כך לצורך בניית גשר מעל החור שלידה? או שאז יהיה צורך להוריד גם את השן שמצד שני של החור? איך זה יהיה בהשוואה לשתל מבחינת עמידה בזמן, ומחיר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב בשן ושתל או גשר לידה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר08/11/2010מיכאל שלום,
ל פי התיאור שלך נראה כי יש לבצע טיפול שורש בשן המדוברת- בד"כ כאשר יש הקרנת כאב ספונטנית , אין מנוס מלבצע טיפול שורש.
במידה ואתה מעוניין בגשר יהיה צורך גם להכין את השן השניה הסמוכה אתר של השן שנעקרה. במידה והשן הזו תעבור הכנה , יתכן ויהיה צורך לבצע גם בה טיפול שורש + מבנה.
האם כדאי לבצע גשר או לבצע שתל:
יש לבחון את המצב לפי מידת הקושי בביצוע השתל ( האם יש צורך בביצוע הרמת סינוס או השתלת עצם? או לפי מצב השן השניה ( לא זו שזקוקה לטיפול שורש ) האם קיים בה שיחזור גדול או שהשן שלמה ללא סתימה ??
מבחינת עלות בד"כ עלות של גשר 3 יחידות דומה לעלותך של שתל+ מבנה וכתר .
במקרה שלך בכל מקרה תזדקק לכתר על השן עם הכאבים כך שבמידה ותבחר באופציה של השתל העלות במקרה זה תהיה גבוהה יותר מאשר גשר ללא שתל ( אבל אז הקרבת את השן השניה).
מקווה שהייתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)