השתלת שיניים עבור ד"ר ניצן

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• השתלת שיניים עבור ד"ר ניצן
    רות
    28/11/2010

ברצוני לקבל חוות דעת שלך ד"ר ניצן , מומחה , לגבי השתלות שיניים.
    חסרו לי 3 שיניים אם אינני טועה 24,25,26 בכל מקרה לסת עליונה צד ימין שלושת הטוחנות מסוף הלסת.(העדר השיניים נובע מטיפולי שיניים לקויים,ע"י רופאת שיניים של קופ"ח מלפני יותר מעשור שנים).
    אני חוששת מאוד מפני שאני בטוחה שבגילי (48) אין לי עצם ואני אהיה חייבת הרמת סינוס.
    האם נושא הרמת הסינוס זה ניתוח? האם מבוצע בהרדמה כללית? מהם השלבים שלאחר הרמת סינוס? וכמה זמן כל שלב צריך להיות? מהם זמני הריפוישל כל שלב?
    האם ניתן לבצע שתי שתלים בלבד וגשר לשן האמצעית? מהם העלויות (פלוס מינוס) של כל הנושא על מנת שאדע למה לצפות?
    אשמח לקבל תשובותייך
    בברכה,
    רות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלת שיניים עבור ד"ר ניצן - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    28/11/2010

רות שלום ,
    כנראה חסרות לך שינים 17 16 15 . על מנת לתת חוות דעת יש לבדוק אותך ולבחון את צילומי ה CT הרלוונטיים.
    במידה וחסרה עצם יתכן ותזדקקי להרמת סינוס סגורה או פתוחה - תלוי בנפח העצם הקיימת.
    כל פעולה המלווה בחחך היא למעשה ניתוח. כך לגבי השתלה רגילה וכמובן גם הרמת סינוס.
    אין צורך בהרדמה כללית על מנת לבצע הרמת סינוס , ניתן להסתפק בהרדמה מקומית.
    בדרך כלל במידה ומבוצעת הרמת סינוס פתוחה - יש להמתין כ 9 חודשים עד שניתן להעמיס על העצם הזו.
    ניתן לבצע את השתלת השתלים ביחד עם הרמת הסינוס או לאחר שהעצם נקלטה בסינוס הדבר תלוי בכמות העצם הקיימת וביכולת לייצב את השתלים במהלך ההשתלה. - לאחר כ 9 -12 חודשים ניתן לקחת מידות ולבצע את הבניה של הגשר על גבי השתלים .(היום קיימות טכניקות אשר יכולות לדלג על הצורך בהרמת סנוס - למשל ע"י שתלים מוטים ואז התהליך הופך לקצר יותר.).
    במידה ואין הרבה עצם קיימת רצוי יהיה לבצע 3 שתלים ולא 2 שתלים עם כתר תלוי במרכז. - יש לזכור כי מדובר באזור בו אנו מרכזים את הלעיסה ולכן רצוי מבחינה הנדסית כי יהיו שם מספיק עמודים לשאת בעומס. במידה ויש מספיק עצם - ניתן לשקול ביוצע של גשר עם כתר תלוי .
    לגבי עלויות לא נהוג לתת בפורום עליות של טיפולים
    אשמח לעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו