מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתלים.בתיה08/12/2010
שלום רב,
השאלה שלי מתייחסת לאמא שלי, ביום שני האחרון היא הייתה אצל הרופא שיניים בכדי להכין את הלסת התחתונה לשלושה שתלים.
הטיפול נמשך כשעה שלמה, מה שהוא עשה זה ניתוח של האזור שבו יהיו השתלים מכיון שעכשיו יש לה תפרים, אני מניחה שזה הכנה לשתלים אשר הוא ישים לה בפה.
ברצוני לשאול האם זה מצב נורמלי שהיא לא יכולה לאכול כלום מלבד דברים נוזליים כמו אשל, גבינת סקי ולשתות חלב, הלסת התחתונה שלי מנופחת ויש לה מספר מוקדים של שתפי דם מבחוץ ומעבר לכך מאד כואב לה.
לאימי אמורה בסופו של דבר להיות תותבת עליונה, שלושה שתלים למטה ותותבת.
אני שואלת את השאלות הנ"ל מכיון שבעלי עשה לפני כ-15 שנה שתל והוא טוען שלא היו לו תופעות כמו של אמא שלי וגם חמותי טוענת שהיא עשתה שתלים לפני מספר שנים ולא זכור לה מצב כמו של אמא שלי
מעבר לכך האם כל רופא שיניים יכול לעשות שתלים או שמא צריך ללכת לרופא שיניים ספציפי אשר מתמחה בשתלים, אני חוששת שהוא לא הרופא המתאים ואמא שלי סתם סובלת.
לתשובתך אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים. - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר12/12/2010בתיה שלום,
קשה לתת יעוץ מבלי לבדוק את אימך.
לא ברור האם בוצעה השתלה של שתלים אצל אימך ? מה הכוונה לניתוח באזור בו יהיו שתלים?
בכל מקרה ישנם מקרים בהם לאחר ההשתלה יש שטפי דם ולעתים גם כאבים ונפיחות. קשה להשןוות בן אנשים שונים ומצבים שונים. סביר שלאחר הניתוח יקח זמן עד שאימך תוכל לאכול מאכלים יותר מוצקים.
אין מומחיות של השתלת שיניים - ישנם רופאים אשר תחום העיסוק העקרי שלהם הוא השתלות ושיקום על גבי בשתלים.
במידה ואת חושבת כי הרופא לא מתאים , תמיד את יכולה לקבל חוות דעת נוספת.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)