מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולי שורש מיותריםמתלבטת29/05/2011
שלום רב,
אני עומדת לקראת השתלת ארבע טוחנות תחתונות. כשבארבע הטוחנות העליונות יש לי כתר אחד ושלוש סתימות.
בגלל האופן שבו השיניים שלי נסגרות סבור הרופא שאני צריכה לעשות טיפולי שורש ואז כתרים בשלוש השיניים עם הסתימות ולפרק את הכתר הקיים ואז להרכיב אחד מחדש
כדי שלדבריו "יהיה להם איפה לעבוד"
אין פתרון פחות מכאיב משלושה טיפולי שורש לבעייה הזו?
שיוף של השיניים, איזשהו מנשך מגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי שורש מיותרים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/06/2011למתלבטת שלום,
על פי התיאור שלך ניתן להבין כי השיניים שנותרו בפה מול המקום של השיניים שנעקרו עברו בקיעת יתר. כלומר בגלל שלא היו מולן שיניים שיעצרו אותן הן המשיכו לבקוע ותפסו גם את המקום של השיניים החסרות , כךשבמידה ורוצים לשקם על ידי שתלים את השיניים החסרות אין מקום לכתרים . לכן יש לקצר את השיניים הללו ועל פי התיאור שלך השיניים הללו יזדקקו לטיפולי שורש בגלל הקיצור הזה.- כנראה שאין ברירה
(יש לזכור כי לא בדקתי אותך ואני מסתמך על הדברים שכתבת).
אומנם" לא בוכים על חלב שנשפך" אבל יש להפיק מכך לקח -- במיה ושן נעקרת יש לשקם את החוסר כמה שיותר מהר , לאור האפשרות של בקיעת היתר, תזוזה והטיית שיניים סמוכות, עששת כתוצאה משיניי משטחי המגע בין השיניים ואפילו לעיסה חד צידית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)