שן קדמית שהאפירה

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שן קדמית שהאפירה
    נועה,19
    10/06/2011

אנדודנט בדק אותי, קירר את השיניים הסמוכות וזמן התגובה שלי לקור בשן הכהה היה ארוך מבאחרות (הקור היה פחות מורגש בשן המדוברת), וכן ציין שרואים בצילום השיניים הבדל, אולי עם התחלה של דלקת.

1.האם הדבר מצביע חד משמעית על צורך בטיפול שורש?

2.האם הלבנה פנימית בסמוך לטיפול שורש מומלצת?
    אני חוששת מאוד משינוי עתידי בגוון השן, האם ההלבנה בהכרח תמנע זאת? לאיזה טווח?

3. האם הלבנה חיצונית אפקטיבית על שן שעברה טיפול שורש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שן קדמית שהאפירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שן קדמית שהאפירה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/07/2011

נועה שלום,
    במידה ויש תהליך דלקתי מתחת לשן הרי שכנראה יש צורך בטיפול שורש.
    הלבנה פנימית של השן ניתן לבצע לאחר ביצוע של טיפול השורש והמתנה של לפחות יום אחד עד להתקשות של הדבק המוי בסתימת השורש.- גם אז יש לבצע את ההלבנה באופן מאוד זהיר עם ביצוע סתימה נוספת מעל פתח התעלה . - קיים חשש לפגיעה בחניכים במידה ויש בשן תעלות צדדיות, חומר ההלבנה עלול לזלוג אל החניכיים ולגרום לפגיעה בעצם.
    ניתן לבצע הלבנה חיצונית בשן שעברה טיפול שורש אולם יש לזכור כי שן שכזו משחירה לעיתים לאחר טיפול השורש וההלבנה פחות אפקטיבית.
    במידה ואת מעוניינת בצואה אסטטית מצויינת רצוי לשקול ביצוע של מבנה שקוף בשן + כתר זירקוניה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו