מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שן קדמית שהאפירהנועה,1910/06/2011
אנדודנט בדק אותי, קירר את השיניים הסמוכות וזמן התגובה שלי לקור בשן הכהה היה ארוך מבאחרות (הקור היה פחות מורגש בשן המדוברת), וכן ציין שרואים בצילום השיניים הבדל, אולי עם התחלה של דלקת.
1.האם הדבר מצביע חד משמעית על צורך בטיפול שורש?
2.האם הלבנה פנימית בסמוך לטיפול שורש מומלצת?
אני חוששת מאוד משינוי עתידי בגוון השן, האם ההלבנה בהכרח תמנע זאת? לאיזה טווח?
3. האם הלבנה חיצונית אפקטיבית על שן שעברה טיפול שורש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן קדמית שהאפירה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר23/07/2011נועה שלום,
במידה ויש תהליך דלקתי מתחת לשן הרי שכנראה יש צורך בטיפול שורש.
הלבנה פנימית של השן ניתן לבצע לאחר ביצוע של טיפול השורש והמתנה של לפחות יום אחד עד להתקשות של הדבק המוי בסתימת השורש.- גם אז יש לבצע את ההלבנה באופן מאוד זהיר עם ביצוע סתימה נוספת מעל פתח התעלה . - קיים חשש לפגיעה בחניכים במידה ויש בשן תעלות צדדיות, חומר ההלבנה עלול לזלוג אל החניכיים ולגרום לפגיעה בעצם.
ניתן לבצע הלבנה חיצונית בשן שעברה טיפול שורש אולם יש לזכור כי שן שכזו משחירה לעיתים לאחר טיפול השורש וההלבנה פחות אפקטיבית.
במידה ואת מעוניינת בצואה אסטטית מצויינת רצוי לשקול ביצוע של מבנה שקוף בשן + כתר זירקוניה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)