מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער מסיבית לאחר נטילת תרופהמיואש10/09/2011
אני גבר בן 30,מטופל בפרופסיה כבר 4 שנים,עם יעילות גבוהה בהתקרחות,מצב השיער היה די יציב בשנים האחרונות,התחלתי לקחת וולבוטרין לשיפור דיכאון לפני חודשיים בערך,בהתחלה לא נראה שיש לזה השפעה על נשירת השיער אך לאחר חודש וקצת פתאום התחלתי לראות מיום ליום שיער על החולצה,ועל השולחן,ושאני חופף יש לי כמות לא קטנה של שיערות על הידיים,רציתי לדעת מדוע התרופה גורמת לנשירת שיער?היא מבטלת את השפעת הפרופסיה?על איזה מנגנון היא עובדת שגורם בעצם לנשירת שיער מוגברת?האם שווה לי לעבור לאבודרט או דוטס אשר יותר חזקים מפרופסיה בחסימת DHT או שהנשירה מהתרופה בכלל לא נגרמת מהמנגנון שעובד עליו הפרופסיה?
אני ממש מיואש,השיער מאוד מאוד חשוב לי,והוא עוזר לבטחון העצמי שלי ואיני רואה את עצמי משלים עם העובדה שאקריח ...ומיום ליום אני רואה יותר מרווחים בין השיערות שהשיער רטוב אחרי המקלחת,אני אובד עצות,
אשמח לקבל התייחסותך לשאלות שהעליתי פה ולעזור לי בבחירתי הלאה כדי להמנע ממצב של התקרחות אשר בלתי ניתנת להשלמה בצד המנטלי מבחינתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער מסיבית לאחר נטילת תרופה - תגובה
ד``ר אייל פרץ11/09/2011שלום רב,
לא ידוע לי על קשר בין נטילת וולבוטרין לנשירת שיער. מציע לבדוק עם הרופא המטפל. כמו כן ממליץ לפנות לרופא עור להשלמת הבירור לשלול סיבות אחרות לנשירת שיער.
מעבר לכך איבוד שיער הנגרם מתרופה מתבטא לרוב בנשירת שיער אקטיבית.
התקרחות תורשתית מתבטאת בהידללות שיער הדרגתית כך שמדובר בשני מנגנונים שונים בתכלית.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)