מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער מאסיבית פתאומיתבן 2523/01/2012
שלום,
לפני בערך שלושה חודשים סבלתי מנשירת שיער פתאומית לחלוטין. מעולם לא השרתי כל כך הרבה שיער. מדובר בנשירה מאסיבית שנמשכה שבוע לכל היותר, והיא הייתה סמוכה לתקופה שבה התחלתי לקחת כדורים נוגדי דיכאון וחרדות (ציפרלקס). דיכאון וחרדות שהופיעו לי כמה חודשים לפני.
אין לי מושג מה גרם לנשירה הזאת בפועל. הרופא אומר שמדובר בנשירה גנטית, אבל הוא לא בדק לי את השיער או שאל על היסטוריה משפחתית או ביצע כל בדיקה (כולל לא להסתכל על השיער מקרוב). מה גם שהנשירה לא הייתה הדרגתית, אלא מידית ומאסיבית.
הבעיה שלי מתחילה בזה שאין לי מושג למה זה קרה. הנשירה הייתה רק בחלק הקדמי העליון, ולא פגעה בקו השיער (שנשאר מוצק, איתן וצפוף). למעשה הדילול היה מוגבל מאוד בשטחו, והוא היה קיים רק בצד אחד של הראש, וככל הנראה השטח מתחיל להתמלא. נכון לעכשיו אני לא משיר שיער בצורה דרסטית.
1. אני מפחד שזה יקרה לי שוב. האם נשירות מהסוג הזה קורות? האם דיכאון יכול להיות סיבה לנשירה?
2. כמה זמן לוקח לשיער להשתקם לאחר דילול שנובע מנשירה מאסיבית? בהנחה שהסיבה לנשירה טופלה.
3. במידה והדילול לא יתמלא, האם שיער מדולל אידיאלי להשתלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער מאסיבית פתאומית - תגובה
ד``ר אייל פרץ25/01/2012שלום רב,
לצערי ללא בדיקה לא אוכל להשיב על שאלתך.
יתכן ומדובר בתופעה המכונה אלופסיה אריאטה שבה באופן פתאומי מופיעה התקרחות מוקדית. התופעה לרוב מתוארת בהקשר עם מתח נפשי.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)