מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החמרה בנשירה לאחר התחלת פרופסיהחיים22/05/2011
שלום,
אני משתמש כבר קרוב לחודש וחצי, אולם בתחילה נטלתי רבע כדור, עברתי לכדור ביומיים ועכשיו אני סוגר 3 שבועות על כדור כל יום. מה שקורה הוא שמאז תחילת השימוש אני דווקא חווה נשירה חזקה יותר, שלא הייתה לי מעולם - כל מגע בשיער מנשיר הרבה מאוד ממנו ובחפיפיה יוצאות כמויות מסחריות של שיער - קשה לי לומר אם זה בגלל הכדור אבל מה שבטוח הוא שזה לא קרה לי לפני כן, לפחות לא בצורה כזאת. לכן רציתי לדעת האם ידוע שבחלק מהנוטלים את התרופה, מתרחשת בתחילת השימוש החרפה בנשירת השיער.
במידה ולא - האם להמשיך איתה כי ייתכן שהנשירה שלי פשוט התחזקה ?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי
נדב23/05/2011גם לי זה קרה חשבתי שאם אני יתחיל בטיפול מוקדם זה יעזור אבל מה שקרה זה שהפרופסיה משום מה "העירה" את הגן והאיצה את הנשירה פי כמה וכמה השתמשתי 6 חודשים בפרופסיה עד שהחלטתי להפסיק לגמרי מאז הנשירה פחתה אבל לא הפסיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמתין לתגובת רופא העור
חיים23/05/2011אולם אני חייב לציין דיברתי אתמול עם רופאת העור של msd, יש להם מעין קו טלפון בו אתה יכול להתייעץ עימם. לדבריה היא שמעה על מקרים כאלה אבל הדבר לא מוכר כתופעת לוואי של השימוש.
כמובן שאמרה לי להמשיך בטיפול.
דיברתי עם חבר שמשתמש בכדור כבר 3 שנים, הוא אמר שלדעתו הנשירה גם לו החריפה בהתחלה ועדיין חזקה אבל המצב שלו השתפר פלאים. אני משער שזה אינדיבידואלי וגם אני כמוך התחלת בשביל "להקדים תרופה למכה", אבל כרגע זה נראה כאילו המכה הקדימה את עצמה לתרופה (או משהו כזה...)
ד"ר פרץ, מה לעשות? להמשיך בטיפול או להפסיקו לעת עתה? הנשירה שנהייתה לי פשוט מתסכלת, דבר שלא היה לי ולא חוויתי - כל מגע בשיער פשוט מוציא המון שיער ואני בחור שעד כה היה לו שיער עבה ופחמי ולא דליל ודק. שוב, קשה י לשים את האצבע אם זו במישרין כתוצאה מהכדור אבל מאז שהתחלתי ליטול אותו (פחות או יותר), הנשירה נהייתה מזעזעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה בנשירה לאחר התחלת פרופסיה - תגובה
ד``ר אייל פרץ29/05/2011חיים שלום,
לא סביר שההחמרה בנשירה התרחשה בעקבות נטילת הפרופסיה.
הבהרה ! פרופסיה נועדה לטיפול בתקרחות גנטית המתבטאת בהידללות הדרגתית של שיער אך לא בנשירה אקטיבית. נראה לי שאתה מלין כעת על נשירה חריפה שדורשת בירור - מחסור ברזל, B12 , בלוטת התריס.
בברכה,
דר' פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פרץ
חיים30/05/2011שלום ותודה,
אני מבין את דברייך, אולם מבירור מקיף שערכתי באתרים ופורומים שונים ביניהם האתר האמריקאי הענק hairlosstalk, ישנם המון אנשים ובנוסף הסברים מקיפים על כך שהכדור גרם להם וגורם בגדול לחלק לנשירה מוגברת מה "שמבשר" לכאורה על התעוררות זקיקי השיער והצמחת שיער עבה יותר - בדומה למנגנון שמפעיל המינוקסידיל. כמו"כ בקשר לנשירה האקטיבית, ישנם רבים שאמרו שהכדור עצר להם את נשירת השיער המאסיבית שמלווה התקרחות גברית.
האם לטענתך התקרחות גברית אינה מלווה בנשירה מאסיבית של שיער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)