מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מטרידה ביותרדנה11/09/2011
**לא לציטוט**
אני אמורה להתחיל בקרוב תכנית להסבת אקדמאים לסיעוד בברזילי.
שנתיים וחצי של 5 ימים בשבוע 8-15.
הרבה זמן אני נמשכת לתחום, חושבת שאני מתאימה, ורוצה מקצוע מבוקש עם פרנסה יציבה עד לפנסיה.
לא מחפשת להתעשר, לא מחפשת להיות רופאה, רוצה ללכת לעבודה, להעביר את המשמרות (גם את הלחוצות שבהן) בכייף ועם הרגשת סיפוק כלשהי (וכן, גם להחליף טיטול לזקן מוגבל או להחליף סדין למישהו שברח לו יש בזה סיפוק).
אבל-
מקריאה מעמיקה בפורום הזה ודומיו- הכל נראה שחור משחור !!
הלימודים, תנאי הלימודים ובראש ובראשונה העבודה עצמה, כשכל אחות שניה מדברת פה על בריחה מהמקצוע..
אני בכוונה קוראת, כדי להיכנס עם ראייה מפוכחת ולא עם הראש בחול , כדי אח"כ לחטוף שוק,
אבל בחייאת !
אני לא יודעת כמה מכם התנסו בשוק העבודה, במקומות עבודה בלי שום יציבות, בלי שום תנאים מסביב, עבודות בהן אתם צריכים את הלקוחות הרבה יותר משהם צריכים אתכם, אבל זה נשמע ממש רע !
אני לא הייתי רוצה להתאשפז, ולדעת שהאחות לא מוכנה לעזור לי כשאני על הפנים, כי "היא לא למדה 4 שנים בשביל זה", או שהיא עכשיו ממש בבעסה כי קיבלה משמרת לילה.
זה נשמע רע, ואני באמת רוצה להאמין שיש גם אחיות שהולכות לעבודה בכייף, בלי כאב בטן בבוקר, ושלא הכל כזה שחור משחור...
וזה לא מכוון אישית לאף אחד, וללא כוונה לפגוע, פשוט ממש צורם לקרוא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מטרידה ביותר - תגובה
דוד בורדה14/09/2011קודם כול אני שמח שאת צריכה להתחיל ללמודאת המקצוע. בחרת מקצוע מעניין מהדגר, רב תחומי אבל עם זה קשה ושוחק.
מאחל לך הצלחות בהמשך הדרך. וחשוב לא לשקוח שלטפל באנשים זאת עומנות שדורשת ידע, נסיון ורצון טוב. הרמון יש לך וזה הכי חשוב! כל שאר הדברים תלמדי עם הזמן.
בהצלח בהמשך הדרך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה "אבל בחייאת" ?
דניאל15/09/2011אם יש בך טיפת רחמים כלפי החולים ,
תחליפי כיוון מקצועי בלי "בחיאת" .
פנינה .ב
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מטרידה ביותר - תגובה
אורלי גלר19/09/2011דנה בוקר טוב
אני מכירה הרבה אחיות שמאוד אוהבות את עבודתן ומרגישות סיפוק רב מעצם הנתינה
לדעתי בכדי לעסוק בעבודה מהסוג הזה לא מספיק ללמוד את המקצוע צריך אישיות מיוחדת, אני עובדת שנים רבות עם אחיות ומטפלות ויש לי רגישות רבה לחולים ולקשישים, כאשר אני מגיעה לבתי חולים ונתקלת לצערי באחיות שחוקות ללא סבלנות לחולה ולצרכיו אינני מבינה מדוע הן עוסקות בתחום ומאוד כואב ועצוב לי שזה המצב
אך מאידך אני מכירה הרבה אחיות מקסימות שנותנות מעצמן המון אהבה, קשובות ודואגות לחולים ולא פעם זולגות דמעות מעיניי מהתרגשות וליבי מתמלא בגאווה
לכן אני חושבת שבכדי לעסוק בסיעוד צריך להוולד עם תכונות מסויימות של המון נתינה ואהבה ומי שמרגישה נטולת תכונות אלו שלא תתקרב לתחום הסיעד כי התוצאה תהיה לאמלל אנשים ולמצב זה אני בטוחה שאף אחד לא שואף להגיע לאחר השקעה של זמן וכסף בלימודים, הרי מדובר באנשים חולים ובקשישים חסרי אונים אשר זקוקים לעזרה אמיתית ואוהבת מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)