מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הוספיס בית...גלי11/12/2014
שלום.לגבי ההוספיס בית.אבי היה בהוספיס בית
חולה לימפומה בן 70.היה בריא לחלוטין בלי שום בעיות בריאות.
היה רק עם בעיית בלוטת התריס שהיתה מאוזנת.
תפקד היה עצמאי עובד בגינה.מבשל.מנקה.הכל בכוחות עצמו.
(אמא שלי נפטרה גם ממחלת הסרטן לפני כ30 שנה)ואבא תמיד תפקד בבית בכוחות עצמו.לצערי עד שהמחלה האכזרית הזו הגיע.הוא הפך לסיעודי רק בחודש האחרון למחלה.ואני טיפלתי בו 24/7. מאז שחלה.שנה וחצי.
בחודש אוקטובר באחרון חלה החמרה במצבו של אבי. כל פעם היו מצטברים לו נוזלים בריאות עקב הלימפומה הוא היה בדרגה 3.הפעם האחרונה ששאבו לו את הנוזל מהריאה.הור לכ חזר לעצמו כמו בכל פעם.שהיה עומד על הרגליים. מתפקד ונושם טוב.
הוא היה מרותק למיטה ועם מחולל חמצן.והפך לסיעודי.ואז הרופא אמר שכנראה שיש
גם אי ספיקת לב. עליי לציין שאבי אף פעם לא סבל מהלב.שנקח אותו הביתה וכנראה שזה יהיה החג האחרון שהוא יהיה איתנו.זה היה ראש השנה.אבי לא אהב בי׳ח הוא תמיד
היה מסרב לאישפוז אז לקחנו אותו הביתה עם כל הקושי אני החלטתי לקחת על עצמי את המשימה הקשה הזו. וטיפלתי באבי עד הנשימה האחרונה שלו. לא עזבתי אותו לרגע. עזבתי את בתי ומשפחתי והייתי עם אבי.משקשה לי מאוד.להשלים עם זה שהוא כבר לא איתנו.ביום האחרון כשהוא עזב אותנו לתמיד הנשימות שלו היו מאוד כבדות הגברתי לו את מחולל החמצן לרמה הכי גבוהה.אבל זה לא עזר הנשימות הלכו ונעלמו אט אט.בעלי והאחים שלי היו וגם ילדיי.כאשר אבי הוציא את נשימתו האחרונה.ואבי תקשר והבין עד הרגע האחרון.כשראיתי שכל המצב היתקשרתי לאחות הוספיס בית.ואמרתי לה שאבא לא נושם.ואמרתי לה מה לעשות? אז היא אמרה שאין מה לעשות. ופיתאום אחותי צעקה שיש עדיין דופק אבל אין נשימה....ואז ציפתי מהאחות שתגיע ותזעיק רופא שיעשו משהו.
ולא האמנתי שהיא אומרת לי מזה יעזור שיבוא רופא.אחרי זה הייתי היסטרית ואמרתי לה מה לעשות היא אמרה לי תזמיני אמבולנס.והעא אמרה אל תתני שיעשו לו החייאה אומנם אני לא מחליטה בשבילכם אבל אל תסכימי.היא אפילו לא באה ולא כלום.
ואז היתקשרתי למד׳א והסברתי להם את המצב.ואמרו לי בואי נסביר לך מה לעשות עד שמד׳א יגיעו.ואז הייתי במצב שלא ידעתי מה טוב לאבא מצד אחד האחות הוספיס אמרה לי לעשות החייאה. מצד שני מג׳אדלה אומרים לי. בואי נדריך אותך מה לעשות.והתקשרתי שוב לאחות של ההוספיס והיא אמרה לי לא לעשות.בסוף לא עשיתי
ומד׳א הגיעו וראו שעדיין יש דופק.ועשו החייאה של כחצי שעה ולא הצליחו בסוף.ואז אמרו לנו שאבא נפטר.
היום זה חודש וחצי אחרי שאני לא רגועה עם נקיפות מצפון שלא עשיתי לאבא החייאה
ואולי זה היה מחזיר אותו. ומצטערת ששמעתי לאחות של ההוספיס.וחא הקשבתי למד׳א
קשה לי מאוד להשלים עם זה שאבי כבר לא איתנו...
רציתי בבקשה לדעת האם מישהו מכיר מצב כזה דומה.לגבי החייאה במצב שאדם כבר לא נושם בכוחות עצמו ויש לו רק דופק?
מהם ההשלכות של מצב כזה?
תודה רבה גלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספיס בית... - תגובה
אורלי גלר24/12/2014גלי משתתפת בצערך על מות אביך יהי זכרו ברוך.
לגבי שאלתך, אני לא נתקלתי במצב כזה שאחות אומרת לא לעשות החייאה
זה די מוזר.
שאלה כזו לדעתי את צריכה להפנות לרופא מקצועי בתחום ולבדוק האם ניתן היה לעשות משהו במצב הזה.
לגבי הנקיפות מצפון שיש לך אני מבינה אותך זה מאוד קשה לאבד אבא גם אני אבדתי את אבי לפני שנתיים ממחלת הסרטן וגם הייתי לידו 24 שעות וניסיתי לעשות את המקסימום אך לצערי הוא נפטר ועד היום יש לי תמיד את התחושות שאולי יש שהו שיכולתי עוד לעשות ואולי לא עשיתי.
אך להרגיעך מהכרותי עם המחלה כאשר המצב כבר סופי בהוספיס בית אין הרבה תקווה
ואת צריכה להבין שעשית את המקסימום למענו ובאמת כל הכבוד לך את בת נהדרת ולא צריכה להרגיש יסוריי מצפון תמיד תזכרי שעשית למענו המון והקלת על מצבו מאוד בעת המחלה.
שלא תדעי עוד צער!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
גלי25/12/2014תודה רבה לך, עזרת לי מאוד בתשובתך:))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה... - תגובה
אורלי גלר26/12/2014גלי מקווה שקצת הקלתי על הרגשתך.
אני יכולה להבינך, כפי שאמרתי לך עברתי את אותה הרגשה קשה של יסוריי מצפון
ואני חושבת שכל מי שמאבד קרוב בפרט הורה מרגיש כך.
תנסי לשכוח, את ימיו האחרונים אשר היו מגיעים לצערי בשלב מסויים, כך או אחרת.
ובכל שלב שזה היה קורה היו יכולים להיות לך נקיפות מצפון.
הריפוי החלקי מכך שתנסי להתמקד בדמותו כאשר היה בריא וחזק ותזכרי את התקופות והשנים היפות שביליתם ביחד .
זה כואב ועצוב אך זיכרונות נעימים אלו חיזקו אותי באבלי.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)