ברכות לפתיחת הפורום ושאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברכות לפתיחת הפורום ושאלה
    שני
    02/09/2010

אולי מנסיונך עם משפחות נוספות במצבו של אבי (חולה als מוזן עם טרכיאוסטומי) כיצד נכון לנהוג בחגים המתקרבים.?
    האם נכון יהיה לבקש ולהציע לו לשבת ליד שולחן החג? או שזו בקשה מוגזמת?
    מצד אחד אני רוצה שירגיש חלק מהמשפחה ומצד שני אני מרגישה שהוא מעדיף לא לזוז מהכורסא כל היום והלילה.
    ושאלה נוספת, בידקת co2; של אבא, העלתה מדד של 56, הבנתי שזה גבוה. מה הנזק שיכול להיגרם, כתוצאה מכך? והאם בהכרח יש צורך במכונת הנשמה?.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מניסיון ממחלה אחרת שלקיתי בה

יצחק
    02/09/2010

תיבדקי מה כואב לו ולמה הוא לא יוצא מהכורסא שלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני שלום רב!

דוד בורדה
    03/09/2010

קודם כל אני שמח מאוד ששאלת את השאלה בפורום זה!
    אני מבין שהכונה שלך הייתה לגסטרוסטומי. אני בטוח שהפיתרון הטוב ביותר זה כן להציעה לו לשבת בשולחן עם כל המשפחה. כמה שהוא יכול וכול הזמן שהוא רוצה/ יכול.

בנוגעה לשאלה השניה, CO2 הינו גז שנוצר ע"י התאים בזמן תהליך הנשימה התאית, עם זרם הדם מובל לראות, שם מתבצע שחלוף הגזים וה CO2 נפלט מהראות ע"י נשיפה. הרמות התקינות בדם הם בין 35 ל45 mmHg . בALS עקב החולשה של שרירי בית החזה קיימת אגירה של הגז בראות ולאחר מכן גם בדם. אם העליה של הגז היא כרונית ברמות של 56mmHg ויציבה המצב מתאזן ע"י מנגנוני הגוף והחולה יכול להיסתדר איתו, עליה חדה יכולה לגרום לישנוניות יתר, כאבי ראש ועייפות ובמקרים קצוניים גם לקומה . במחלהת ALS העליה של CO2 היא חדה ומחיבת אוורור ע"י מכונת הנשמה. (זאת כמובן כשה מחלה פוגעת בשרירי הנשימה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו