אשליית מטפל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשליית מטפל
    יוניתי
    09/03/2011

שלום רב,
    איך אני יכולה להבהיר לאבי שבגילו ובמצבו הפיזי הוא אינו יכול (ממש!) לטפל באימי והם חייבים עזרה? ניסיתי להסביר את זה בצורה הכי מפורשת אבל הוא מכחיש כל צורך לעזרה נוספת.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשליית מטפל

הוספת תגובה

• אשליית מטפל - תגובה

אורלי גלר
    09/03/2011

במקרה שלך, ניתן אולי לנסות שמישהו שהוא מעריך או חבר במצב דומה יעזרו לו להבין את מגבלות הגיל והמצב הבריאותי. זה לא המקרה הראשון שקיימת הכחשה. נטיית הלב היא להמשיך ולהרגיש צעיר ברוח אפילו שהגוף בוגד בך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת מטפל

רענן
    13/05/2011

הייתי מציע לבדוק את הדברים יותר לעומק, נשמע שהעצמאות ואוטונומיה חשובים לאביך והסיוע שלו בטיפול באמא הם משמעותיים עבורו ותורמים לערך העצמי שלו. במידה ואי קבלת טיפול מסכן את אחד ההורים, הייתי ממליץ לפנות לאיש מקצוע (אחות סיעודית, רופא גריאטר וכו') לייעוץ על מנת לבחון באילו תחומי תפקוד הוריך יכולים להיות עצמאיים בלי סכנה ובאילו עליהם להיעזר במטפל. זה תהליך שרצוי שיעשה במשותף איתם ותוך העברת המסר שהיעזרות במטפל היא לא סימן לחולשה אלא כורח מציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו