מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמובן ברכות לפתיחת הפורוםיצחק29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה
דוד בורדה01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומי אישר לי אי כושר עבודהיצחק29/08/2010
בשיעור של 100% לצמיתות ,וכמו כן 82% נכות משוקלל למה הם לא אישרו למרות שאישתי תבעה זאת את קיצבה לשרותים מיוחדים?,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בפועל סכום זה כן נופל עלינו כי
יצחק29/08/2010אנחנו ממנים מטפלת מכספינו הדל שהולך ופוחת.
תן בבקשה עיצה מה אני צריך לעשות כדי לשפר את המצב ולא להכביד על אישתי שגם היא כבר נבך לא יכולה יותר לעזור לי כשאני נופל,ניתפס לה הגב וגם כואב לה מאוד לראות אותי כמו שאני עכשיו ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגבלות התפקוד בבית ושירותים מיוחדים
דוד בורדה31/08/2010שלום רב
אני רוצה לחדד את הדברים שהבנתי מהשאלה שלך.
אתה בן 65, המוסד לביטוח לאומי מכיר בך כנכה 100%. אבל אינך מקבל שירותים מיוחדים.
אם כך, אז יש מספר דברים שברצוני להדגיש מהתחלה. אינני מכיר את המקרה הספציפי שלך, ואינני עובד בועדות של ביטוח לאומי, אבל המושג "נכות" (handicap) - מתייחס לחוסר יכולת של האדם החולה למלא תפקידים סוציאליים כמו – עבודה, נהיגה... לאומת זאת המושג מוגבלות ( disability) – מתייחס לפעילויות חיים בסיסיות שהאדם לא מסוגל לבצע עקב מוגבלותו. עד כמה שידוע לי השירותים מיוחדים ניתנים בבטוח לאומי לאנשים שיש להם פגיעה בפעילויות חיים בסיסיות שהם: הליכה, רחצה, הלבשה, אכילה, שליטה על סוגרים, העברות מכיסא למיטה.
ברצוני להדגיש שהטיפול באדם עם מוגבלות הוא רב תחומי ולכן מחייב התערבות של מספר מקצועות בריאות. במקרה שלך חסר הרבה פרטים לתשובה מלאה, אבל המענה לבעיות בתפקוד בבית יכולות להינתן ע"י מרפות בעיסוק במסגרת קופת החולים שלך. ההתערבות של ריפוי בעיסוק יכול לכלול שינוי סביבת המגורים בהתאם למגבלה, כיום קיימים הרבה אביזרי עזר שיכולים לסייעה בתפקוד יומיומי. בנוסף אני מציעה לפנות גם לאחיות הסניף לצורך הדרכת אישתך לטיפול הנכון ושמירה על הגב בזמן הטיפול בך.
אפשר גם להגיש ערעור לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחר ואני נוהג ואני עושה
יצחק30/09/2010ואני פועל ע"פ מצוות רופאי אני כניראה ע"פ התאור שלך אני כן זכאי,ולאחר שרעייתי הלכה לברר,את פשר העיכוב, קיבלנו לבנק רטרו שנה ואילו תגמול נכות קיבלתי רטרו שנתיים.
תוך כדי כך אני מעלה את השאלה הזו? מי זכאי לרכב ואו לקיצבת ניידות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני=ואיני
יצחק30/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים על זכויות לניידות רכב
דוד בורדה04/10/2010ניתן למצוא [a href='http://www.btl.gov.il/BENEFITS/Pages/default.aspx' id='link']כאן[/a]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)